ШЕКИ ЈЕ БИО ШАМПИОН НА ТРКАМА И У ЖИВОТУ: Данас сахрана Владимира Шекуларца, возача настрадалог на стази у Берановцу

С. БАБОВИЋ

01. 06. 2021. у 09:00

ЈЕДВА од бола говоре пријатељи Владимира Шекуларца (38), популарног возача из Жупе, који је трагично изгубио живот у недељу на ауто-трци на стази Берановац код Краљева.

ШЕКИ ЈЕ БИО ШАМПИОН НА ТРКАМА И У ЖИВОТУ: Данас сахрана Владимира Шекуларца, возача настрадалог на стази у Берановцу

FOTO: Privatna arhiva

Већина их је у понедељак била у мимоходу у капели у Кожетину, најстаријем делу Александровца, где је неутешна породица од 14.00 примала изјаве саучешћа.

Жупа се припремала за данашњу сахрану на Кожетинском гробљу, заказану за 16.00. Процене су да ће више стотина људи присуствовати опроштају од Шекуларца, а после разговора са његовим пријатељима из Александровца, било је јасно и зашто се за Шекијем толико жали.

- Могу само да вам кажем о њему све у суперлативу, диван човек, супруг, најбољи друг, возач, колега - каже, за "Новости", неутешни Зоран Јаблић, возач и колега из АМСК "Жупа" из Александровца.

- Знао сам га 30 година. Он је возио 15, ја 20. Били смо заљубљеници у трке. И делили смо заједно многе тренутке. Путовали на такмичења, налазили се једно другоме.

Јаблић, као и други саговорници "Новости", једва говори о Шекуларцу у прошлом времену. Скамењени су се вратили у недељу из Краљева. За све њих, Шеки није био само шампион на тркама, већ и у животу. Уместо трофеја, носили су призоре са трке. У оквиру клуба живели су као једна породица. Многи су познавали и Шекијевог оца Радоја, шаљивџију, боема, страственог љубитеља аутомобилизма, ловца.

- Влада је био и успешан у сваком послу, уважени превозник, комшија, а на тркама "југића" освајао је више од 25 одличја - причају саговорници "Новости".

- Супруга Јелена и два сина су неутешни. То је поштена, омиљена породица у Жупи.

FOTO: Privatna arhiva

Поруке саучешћа не престају да пристижу на адресу продице Шекуларац из целе Србије, о чему су већ извештавале "Новости". Према информацијама "Новости", Владимир Шекуларац настрадао је на аеродрому Берановац у деветом кругу, када је при великој брзини ударио у бетонску ограду. Трка је прекинута одмах, а припадници Ватрогасно-спасилачке јединице извукли су из аутомобила Владимира.

Санитетом је пребачен до Опште болнице Студеница у Краљеву. Нажалост, и поред свих покушаја лекара да му спасу живот, тешке повреде главе показале су се као кобне. Срце великог шампиона престало је да куца. У Жупи ће га памтити заувек.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОВО УОПШТЕ НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Никола Јокић шокирао саиграче усред НБА финала

ОВО УОПШТЕ НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Никола Јокић шокирао саиграче усред НБА финала

НИКОЛА Јокић је апсолутни вођа Денвер нагетса на терену. Искусни саиграчи га последњих месеци "моле" да овим млађима "каже коју" када им, колективно, не иде. Није их баш послушао, али НБА финале је то променило.

08. 06. 2023. у 17:06

Коментари (0)

СВЕТ ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Новак Ђоковић и Карлос Алкараз изашли на вечеру пред међусобни меч који ће пратити цела планета (ФОТО/ВИДЕО)