ТЦР ЕВРОПА ШАМПИОНАТ: Нови бодови за Борковића у Француској

Novosti online

30. 05. 2021. у 17:17

СРПСКИ аутомобилиста Душан Борковић освојио је 12 нових бодова на другом тркачком викенду ТЦР Европа шампионата у тркама воженим на стази Пол Рикар у Француској.

ТЦР ЕВРОПА ШАМПИОНАТ: Нови бодови за Борковића у Француској

Фото: ПР тим

Тркачки викенд српског аса, који после нове две рунде такмичења на стази у Француској има укупно 48 бодова, обележили су и велики проблеми с мењачем на његовом аутомобилу Ауди РС 3 ЛМС.

Због великих проблема с мењачем, који је пукао током квалификација, Борковић није могао да настави вожњу у свом темпу, што је проузроковало старт са зачеља на обе трке на стази у Француској.

Иако је Цомтоyоу рацинг тим Борковићу заменио мењач за прву трку, проблем са мењањем брзина и даље се наставио.

Силовит старт Борковића и пробој за неколико позиција на трен, већ у првом кругу, зауставило је сударање у којем је учествовало неколико аутомобила, међу којима је био и српски ас.

Борковић трку завршава на 15. позицији, а након накнадне дисквалификације једног од возача, објављено је да је званично 14. са освојена три бода.

У другој трци српски возач је стартовао са 19. позиције, а већ у првом кругу напредовао је за три места, да би сјајном вожњом трку привео крају на 12. позицији.

Борковића је у самом финишу приликом обиласка Леонова, ударио Гаврилов због чега је вођена истрага, након које је утврђено да је српски ас другу трку завршио на 11.месту и освојио нових девет поена.

"Чим су кренули проблеми са аутомобилом још током првог тренинга, наслутио сам да ће ово бити викенд без резултата који се очекују од мене. Ја сам се већ окренуо ка следећој трци када ћу бити ослобођен овог баласта од 50 килограма који сада имам због успеха на квалификацијама у Словачкој претходног тркачког викенда. Надам се да се на Зандворту борим за улазак у првих пет. Али свакако и освојених нових 12 бодова је нешто што ми значи“, рекао је Борковић.

Трећи тркачки викенд ТЦР Европа шампионата биће одржан на стази Зандворт у Холандији, 19. и 20. јуна.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)