ЗАСЛУЖЕНО ПРИЗНАЊЕ: Лауреати за сва времена - добитници "Мајске награде" за 2020. и 2021. годину

Н. ИЉУКИЋ

28. 05. 2021. у 19:23

У ДОМУ народне скупштине, на свечан начин су додељене “Мајске награде” за 2020. и 2021. Прошле године манифестација није могла да се одржи због короне, сада су се стекли услови да се на једном месту нађу лауреати за обе године.

ЗАСЛУЖЕНО ПРИЗНАЊЕ: Лауреати за сва времена - добитници Мајске награде за 2020. и 2021. годину

ФОТО: ССС

Као и обично присуствовао је велики број спортских радника из читаве Србије. Предводили су их министар омладине и спорта Вања Удовичић са сарадницима, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, потпредседник Жарко Зечевић и друге истакнуте личности српског спорта.

Поздрављајући присутне председник СС Србије, прослављени рвач Давор Штефанек је рекао:

- Жао ми је што нисмо могли да се скупимо и прошле године. Али нека данашња свечаност буде знак да смо победили корону и да се враћамо нормалном животу.

Затим се присутнима обратио министар омладине и спорта Вања Удовичић који је честитао добитницима.

- Поштујемо резултате из прошлости, било је рекордно успешних година. Сада желимо да напредујемо, да се боримо сами са собом, да такви изазивамо респект у свету. Председник Вучић воли спорт, помаже, никада нисмо имали оволико новца, јачају клубови, инфраструктура је све боља. Тешкоће године за нама је осетио читав свет. Ми смо се својим системом спорта успешно одбранили. Вакцинисали смо се и апелујем да се сви вакцинишу. Једино тако можемо напред.

Одржана је затим седница Скупштине на којој је констатован изузетно успешан рад савеза. Поменуте су бројне акције од сталне комуницаије са територијалним и гранским савезима, помоћи у општинама попут Куле у којима није функционисао систем спорта, организацији и сталном побољшању Сеоских игара, Малих сајмова спорта, организовања едукација за фитнес тренере, бесплатне рекреације за жене.

Уследила је додела признања. Аплаузи се нису стишавали, највише емоција је било када су на сцени били спортисти инвалиди Дејан Јокић и Данијела Јовановић, тужно је било када су примане награде за преминуле Бобану Величковић и Иванку Гајић а прослављени Владимир Цветковић је добио овације. Он се и захвалио у име награђених:

- Није лако, све је емоција. Велика је част бити овде. Бити врхунски спортиста није лако. Напунио сам недавно 80 година. Када се сетим колико је то сати тренинга, километара трчања, тоне тегова, хиљаде непроспаваних ноћи…И онда стигне резултат и онда знате да сте нешто дали држави. Сјајно је када вам држава то врати на овакав начин. Уз олимпијски признање ово је признање не моје каријере, него мог живота. Круна мог живота.

Награде (2020, 2021 )- олимпијски спортиста Урош Ковачевић (одбојка), Бобана Величковић (постхумно стрељаштво), неолимпијски спортиста: Милован Веснић (аутомобилизам), Теодора Манић (кик бокс), спортиста са инвалидитетом: Дејан Јокић (стрељаштво) Данијела Јовановић (теквондо), територијална организација: СС Суботице, СС Панчево, спортске организације: ФК Црвена звезда, Карате савез Војводине, спортски стручњак:  Марина Маљковић (кошарка), Светислав Пешић (кошарка), спортски функционер: Ненад Лаловић (рвање), Симо Салапура (карате), животно дело: Владимир Цветковић, Иванка Гајић (постхумно), медији: Предраг Милинковић (РТС), Рада Николић (дугогодишњи новинар).

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)