ТУРКИЊЕ НА МРЕЖИ У ПОДНЕ: Српкиње стартује у Лиги нација

С. К.

24. 05. 2021. у 19:57

ЛИГА нација је идеална прилика за наше младе одбојкашице да се докажу и покажу да су достојне наследнице европских и светских шампионки. Такмичење се одржава у "балону" у Риминију, а Српкиње стартују сутра у подне против Турске.

ТУРКИЊЕ НА МРЕЖИ У ПОДНЕ: Српкиње стартује у Лиги нација

Катарина Лазовић Фото М. Вукадиновић

У среду (16.00) играју са Пољском, а у четвртак (21.00) са Италијом.

Због пандемије Светска федерација је одавно одлучила да и даме и мушкарци играју у италијанском Риминију, у два сајамске хале. Иначе, све селекције одиграће 15 утакмица, а четири најуспешније 24. и 25. јуна бориће се за медаље. Притиска да изборе Ф4 лишене су Српкиње, али не и обавезе да се боре за сваку лопту.

- После годину и по дана почињу такмичења и сигурно су играчице у свим репрезентацијама веома узбуђене. Туркиње су дошле у најјачем саставу, веома су квалитетан тим, играју у најбољим клубовима. За нас то треба да буде мотив и изазов да видимо на ком смо нивоу игре. Задовољна сам и како овде радимо - истиче за сајт СС Катарина Лазовић.

Сара Лозо подвлачи да немају улогу фаворита, да су једна од најмлађих селекција у Риминију и обећава да ће пружити свој максимум.

- Турска је вицешампион Европе и веома квалитетна. Ми смо овде дошле у подмлађеном саставу и дуел са њима биће за нас велики изазов. Нећемо се предати ни у једном тренутку - наглашава Лозова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)