У ИГРИ ФИБА ПОЕНИ И БАСКЕТАШКИ ТРОН: Почиње лига на Ади Циганлији, домаћи спектакл новог олимпијског спорта

Novosti online

22. 05. 2021. у 11:32

ОД ове године Београд и Србија су богатији за један специфичан догађај, Београдску 3X3 лигу која ће окупљати најбоље домаће и стране тимове новог олимпијског спорта.

У ИГРИ ФИБА ПОЕНИ И БАСКЕТАШКИ ТРОН: Почиње лига на Ади Циганлији, домаћи спектакл новог олимпијског спорта

ФОТО: Б3X3Л

Већ овог викенда на Ади Циганлији ће бити одиграни први мечеви такмичења, а програм почиње 22. маја од 10 часова.

Регуларна мушка лига имаће отварање овог викенда, док ће 30. маја бити настављена 3X3 лига за кошаркаше у колицима - уједно прва на свету. Оснивач целог такмичења је некадашњи кошаркаш Петар Хранисављевић који је први икада основао баскеташку лигу за играче у колицима, што би ускоро могло да се деси и на другим крајевима света.

- Регуларна Београдска 3X3 лига је прва оваквог типа у Београду, идеја је да учествују најбоље екипе из земље и света, те да код нас скупљају ФИБА поене, а и тзв. слотове за сателите, где помоћу њих могу доћи до највећих светских турнира. Ми као организација и БУБУ удружење тежимо ка томе. Прва зимска лига је бројала десет тимова, шампион је био Армагедона, а у летњој лиги ће се такмичити 20 екипа уз специјалне госте, тимове из Шпаније, Пољске, Холандије и Хрватске. Мечеви ће сваког викенда бити на Ади Циганлији уз прави баскеташки спектакл какав наша земља заслужује. Што се тиче лиге за кошаркаше у колицима, не импонује ми искључиво на личном плану, већ сам срећан јер је Србија прво место на читавој планети где кошаркаши у колицима имају своју 3X3 лигу. Када неко други у свету буде оформио лигу препричаваће се како је све кренуло из Србије и не сумњам да ће као и цео баскеташки спорт и ова грана заживети на светском нивоу - изјавио је Петар Хранисављевић.

ФОТО: Б3X3Л

Регуларни мушки Б3X3Л турнир почиње у суботу од 10 часова на Ади циганлији дуелом Новкома и екипе Ундердогс, док одмах потом играју Армагедон и 2X3 Прашина што су тимови прве групе у којој ће играти свако са сваким. Истог дана ће играти Осмица и Чука у групи 2, као и Римини - Марсовци.

Недељни програм такође почиње у 10 часова утакмицом Дионис - Патролне шапе, потом Трон - Стари ДИФ што су чланови групе 3, а у групи 4 ће прве мечеве играти СЦГ и Срећкови пулени, као и Палкис против Потпуно свеједно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)