ПРАВИЛА НЕ ВАЖЕ НА УТАКМИЦИ ЗВЕЗДЕ И БУДУЋНОСТИ: Епидемиолошке мере у "Пиониру" нису примењене, више од 1000 навијача гледало меч (ФОТО)

А. Илић

18. 05. 2021. у 22:49

ЦРВЕНА звезда дочекала је у другом мечу финалне серије АБА лиге екипу Будућности.

ПРАВИЛА НЕ ВАЖЕ НА УТАКМИЦИ ЗВЕЗДЕ И БУДУЋНОСТИ: Епидемиолошке мере у Пиониру нису примењене, више од 1000 навијача гледало меч (ФОТО)

ФОТО: АБА лига/Драгана Стјепановић

Као што по правилу бива дуели ових тимова били су пуни такмичарске неизвесности, а по други пут у финалној серији виђена је и публика на трибинама дворане Александар Николић. 

На првом мечу (82:78) било је по званичном сајту АБА лиге 987 навијача. Тада је на лицу места домаћи тим кажњен са 350.000 динара. 

Комунална милиција писала је казну Кошаркашком клубу Црвена звезда због крешења епидемиолошких мера на првој утакмици у хали Александар Николић. Како је саопштено тада, "КК Црвена звезда је пустила публику у халу за време утакмице са клубом Будућност и тиме су прекршене епидемиолошке мере". 

Клуб је кажњен са 300 хиљада динара, док је са 50 хиљада динара кажњено одговорно лице у правном лицу.

ФОТО: АБА лига/Драгана Стјепановић

Да не хају за мере, нити препоруке кризног штаба, који, подсетимо, још увек није дозволио окупљања на спортским приредбама, показала је Црвена звезда и у другом мечу. 

Црвена звезда славила је 85:79, те у "Морачу" носи предност у серији од 2:0. На терену је вечерас било још више навијача, што се дало закључити и са ТВ преноса, али и путем званичне статистике на сајту АБА лиге. Дуел је пратило 1375 навијача, што је 17,19% укупног капацитета дворане која прима 8000 навијача. 

Треба напоменути да се клуб ниједном од почетка финалне серије није огласио са објашњењем по ком критеријуму се одређује који ће навијачи присуствовати мечу, колико је познато улазница није било у слободној продаји. 


Сви ми прижељкујемо повратак у нормалне токове живота, а нема сумње да овакве једностране одлуке не доприносе томе. 

Погледајте фотографије са вечерашњег дуела у дворани Александар Николић коме је званично присуствовало 1375 навијача: 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (4)

Marko

19.05.2021. 02:10

Svako ko imalo poznaje situaciju u našem sportu mogao je znati da će biti ovako. Za koji dan isto će biti i na finalu fudbalskog kupa. Odluke Kriznog štaba očigledno važe za sve osim za Crvenu Zvezdu. Treba li objašnjenje zašto i ko ih štiti. Ovako je bilo i prošle godine. Dvojici direktora fudbalskog i košarkaškog kluba istog sportskog društva kojima ni sudovi godinama ne mogu ništa (postupci protiv njih su stopirani) očigledno je može ništa ni Krizni štab, a kamoli komunalna policija. Da poštuju propise ti "komunalci" su trebali upasti na obje košarkaške utakmice i prekinuti ih, kao što upadaju na razne proslave, žurke. Čak i onaj najglasniji koji uvijek apeluje na poštovanje odluka kriznog štaba i prijeti kaznama ne oglašava se. O sramnoj i kukavičkoj ulozi televizije koja za vrijeme prenosa na svaki način izbjegava kadrove sa publikom ne treba trošiti riječi, na to smo navikli. Sve u svemu sramota, očekivana.