КОБИ МЕЂУ БЕСМРТНИМА: Брајант ушао у Кућу славних

В. П.

16. 05. 2021. у 22:18

КУЋУ славних у Спрингфилду протекле ноћи настанили су неки од највећих у историји кошарке, међу њима постхумно и Коби Брајант, који је настрадао са ћерком Ђијаном у хеликоптерској несрећи јануара прошле године.

КОБИ МЕЂУ БЕСМРТНИМА: Брајант ушао у Кућу славних

ФОТО: АП

По позиву његове супруге Ванесе, међу бесмртне га је увео Мајкл Џордан, који је у великој мери обликовао Кобија као човека и спортисту. Допратио је Ванесу до бине и утучено слушао њен емотивни говор, у којем су рекордне статистике биле само успутне у причи о величини Брајанта.

- Увек сам избегавала да јавно хвалим свог мужа, јер мислим да је довољно тога добијао од навијача, а неко је морао и да га враћа у стварност. Сигурна сам да се сада смеје на небу, јер ћу га управо похвалити у јавности због његових достигнућа на једној од најјавнијих позорница. И даље побеђује - рекла је Ванеса.

Посебно се захвалила Кобију на томе што је био супруг и отац какав је био и кошаркаш. Испричала је и једну анегдоту...

- Једном ми је рекао: "Ако хоћеш да се кладиш на некога, клади се на себе". Драго ми је што си се кладио на себе. Успео си. Ушао си у Кућу славних. Истински си првак, не само МВП, него свевременски великан. Тако сам поносна на тебе. Волим те увек и заувек, Коби Бин Брајант.

Скандирање присутних "Коби, Коби" бацило је у засенак остале чланове "класе 2020", међу којима су такође великани игре: Тим Данкан, Кевин Гарнет, легендарни тренер Хјустона Руди Томјановић и чувени колеџ тренер Еди Сатон, који је преминуо прошле године, кошаркашица Тамика Кечингс, женски кошаркашки тренери Ким Мулки и Барбара Стевенс и, такође постхумно, дугогодишњи генерални секретар ФИБА Патрик Бауман.

- Велика је част ући у Кућу славних са тобом и Кобијем - рекао је Гарнет обраћајући се Данкану.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)