ЈОКИЋА НАЈВИШЕ КРАДУ У НБА: Центар Денвера у немилости судија

Novosti online

12. 05. 2021. у 19:41

НИКОЛА Јокић нема протекцију код судија какву би требало да има неко ко је кандидат да буде МВП најјаче лиге на свету. То најбоље показује напредна статистика.

ЈОКИЋА НАЈВИШЕ КРАДУ У НБА: Центар Денвера у немилости судија

FOTO: AP

Наиме, истраживало се на који начин су погрешне судијске одлуке утицале на појединачне играче, односно, колико су они испаштали.

Дошло се до тога да је Јокић ове сезоне био на погрешној страни судијских одлука чак 14 пута, што је за дупло више у односу на Рудија Гобера, који је следећи на овој листи.

Чак 13 пута судије нису досудиле фаул над центром Нагетса када је то било потребно, док му је једном свиран фаул који није начинио...

С друге стране, Јокићу су судије "помогле" у девет наврата ове сезоне. Амерички медији се за лоше одлуке арбитара окрећу ка великом броју "тесних" утакмица које је Денвер на челу са српским кошаркашем одиграо ове сезоне и истичу да је притисак у тим тренуцима велики, те да су грешке нормална појава.

Такође, много се пута дискутовало током ове сезоне колико ретко момак из Сомбора изводи слободна бацања, посебно у односу на Џоела Ембида који је један од кандидата да буде МВП лиге.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)