ФАЈНАЛ-ФОР ЕВРОЛИГЕ: Србија има представника у Келну

Novosti online

11. 05. 2021. у 13:10

ПЛАСМАН на фајнал-фор Евролиге изборили су Барселона, ЦСКА, Ефес и Олимпија Милано, а челници елитног такмичења данас су објавили имена судија који ће делити правду у Келну.

ФАЈНАЛ-ФОР ЕВРОЛИГЕ: Србија има представника у Келну

Фото: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Свог представника има и Србија - у питању је Урош Николић. Уз њега су ту још тројица арбитара из АБА лиге, Матеј Болтаузер (Словенија), Сашо Пукл (Словенија) и Сретен Радовић (Хрватска).

Списак судија комплетирају Мехди Дифала (Француска), Хуан Карлос Гарсија Гонзалес (Шпанија), Олег Латишевс (Летонија) и Гитис Вилијус (Литванија), а у званичном саопштењу Евролиге наведено је да се ради о комбинацији искусних и најбољих младих судија.

- Приврженост и пожртвовање које показују наши арбитри у тренутку када пандемија има велики утицај на спорт, помогли су да сезону доведемо скоро до самог краја. Честитам свима који су изабрани за Ф4, то је круна сезоне и признање за њихов рад, индивидуални и у оквиру судијских тројки - рекао је Ричард Стоукс, директор Евролиге задужен за суђење.

Од осморице арбитара најискуснији је Латишевс коме ће ово бити девети Фајнал-фор, Болтаузер и Пукл ће пети пут арбитрирати на Ф4, док ће Николић, Вилиус и Гарсија Гонзалес дебитовати на завршном турниру Евролиге.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)