ЗАХУКТАВА СЕ ТРКА ЗА МВП: Јокићева судбина у рукама "седме силе"

Г. К.

06. 05. 2021. у 08:10

ЈОШ седам или шест утакмица (како коме) до краја регуларног дела НБА лиге је остало да сваки тим одигра, а исто толико времена је остало и да кандидати у трци за најкориснијег играча регуларног дела сезоне покушају да припаднике седме силе и навијаче увере како би управо њима требало да дају глас у избору за МВП, пошто према правилима Лиге, о том признању одлучују новинари и фанови широм света.

ЗАХУКТАВА СЕ ТРКА ЗА МВП: Јокићева судбина у рукама седме силе

ФОТО: АП

Наш Никола Јокић у тој трци тренутно убедљиво води испред Јаниса Адетокумба, Џоела Ембида, Каваија Ленарда и Луке Дончића са 63,2 одсто шанси.

Три су критеријума који одређују ту трку: тимски успех, лична статистика и медијска наклоњеност, то јест свеопште јавно мнење.

Центар Денвера је без премца испред осталих конкурената по индивидуалним бројкама, са Денвером се тренутно налази на четвртом месту Западне конференције и ту су, руку на срце, у предности Ембид и Адетокумбо, јер се Филаделфија и Милвоки налазе на вишим позицијама.

Што се тиче подршке кошаркашке јавности, српски горостас је како је сезона одмицала успео да својом игром и ставом прикупи све више подршке како америчких новинара тако и многих бивших НБА великана.

Ипак, последњу реч ће изрећи 100 независних новинара који нису приклоњени ниједном НБА тиму.

Гласање се одвија по принципу десет поена за првог фаворита, седам за другог, пет за трећег, три за четвртог и један бод за петог, да би се на крају додао мали постотак гласова навијача и сви ти поени сабрали, након чега ћемо добити МВП регуларног дела НБА лиге за сезону 2020/2021.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)