ЈОКИЋ ОБЈАСНИО ФЕНОМЕН "СОМБОРСКИ РИНГИШПИЛ: Открио зашто се не сматра МВП кандидатом (ВИДЕО)

Novosti online

03. 05. 2021. у 17:05

НИКОЛА Јокић, је америчким медијима открио бројне занимљивости.

ЈОКИЋ ОБЈАСНИО ФЕНОМЕН СОМБОРСКИ РИНГИШПИЛ: Открио зашто се не сматра МВП кандидатом (ВИДЕО)

ФОТО: Принтскрин

Српски репрезентативац, разговарао је са нонвинарком Рејчел Николс. Открио је зашто о себи не говори као о кандидату за трофеј најбољег играча НБА лиге, поделио је и како је настао његов шут – „сомборски рингишпил“.

Јокић о себи нема мишљење као о МВП играчу. 

- Искрено, никада не размишљам о томе, нисам дошао овде да будем МВП, ја увек мислим да постоји неко бољи од мене и желим да га победим. Зато ћу овде увек бити аутсајдер, навео је Јокић.

Говорио је Јокић и о другим спортовима. 

- Ја играм кошарку онако како сам играо и првог дана. Занимају ме и други спортови, желим да видим другачији угао гледања, навео је Јокић.

Открио је и како је настао његов препознатљиви шут „сомборски рингишпил“.

- Искренуо сам леви зглоб, било ми је тешко да скачем са две ноге, пробао сам са десне и лопта је улазила. Рекао сам себи да бих могао то да користим. И упалило је.

Јокић је у НБА лигу дошао као "симпатични буцко", а килажу је ове сезоне довео до савршенства. 

- У Београду нисам могао да урадим ни један склек када сам почео да играм кошарку, дошао сам овде са вероватно најгорим телом у НБА лиги. Хтео сам да променим нешто, да видим да ли могу да променим своје тело. И даље не трчим брзо, али се не умарам толико и могу да играм бољу одбрану, истакао је Јокић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)