НИШТА ОД ЕВРОЛИГЕ: Виртус добија трогодишњу лиценцу за Еврокуп

Novosti online

17. 04. 2021. у 12:10

ВИРТУС из Болоње није успео да се пласира у Евролиге, па ће наставити да се такмичи у Еврокупу. Требало би добије и трогодишњу лиценцу за друго по квалитету европско кошаркашко такмичење.

НИШТА ОД ЕВРОЛИГЕ: Виртус добија трогодишњу лиценцу за Еврокуп

ФОТО: Еврокуп

Неда се Виртусу да се домогне Евролиге. Велике амбиције су се срушиле као кула од карата. Прошле године је за све била крива пандемија вируса корона због које је сезона прекинута. Ове сезоне се испречио тим из Русије који је у полуфиналу био бољи од екипе из Болоње.

Медији у Италији већ причају о променама у овом клубу. Први на удару је тренер Александар Ђорђевић који ће заједно са Стефаном Марковићем по свему судећи напустити тим.

Такође, Ђорди Бертомеу је недавно рекао да специјалних позивница за клубове из Италије неће бити.

Виртус сигурно може да рачуна на лиценцу за Еврокуп, с обзиром на то да се прича да ће доћи до промене формата такмичења. Наиме, друго по квалитету европско такмичење играће 20 екипа које ће бити подељене у две групе, а 16 клубова ће добити трогодишње лиценце.

Локални лист "Коријере ди Болоња" истиче да ће Виртус бити први у реду за стицање трогодишње лиценце с обзиром на недавни расплет у полуфиналу Еврокупа, где је екипа имала чисту ситуацију да обезбеди директан пласман у Евролигу... Исти извор наводи да представници Виртуса, као и Уникса, нису били присутни на недавном састанку тринаест клубова који су дали зелено светло за промену формата Еврокупа и његово затварање попут Евролиге.

Подсетимо, Виртус је 2019. године освојио ФИБА Лигу шампиона и након тога је узео специјалну позивницу Евролиге да наступа у Еврокупу.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)