ЕВРОЛИГА СПРЕМИЛА ЛИЦЕНЦЕ ЗА НАРЕДНУ СЕЗОНУ: Италија остала без "вајлд карте", ево шта то значи за АБА лигу!

Novosti online

07. 04. 2021. у 08:29

БЛИЖИ се крај кошаркашких такмичења у Европи, а то је идеално време за приче о лиценцама за елитно такмичење у наредној сезони.

ЕВРОЛИГА СПРЕМИЛА ЛИЦЕНЦЕ ЗА НАРЕДНУ СЕЗОНУ: Италија остала без вајлд карте, ево шта то значи за АБА лигу!

Фото архива ВН

Први човек Евролиге Ђорди Бертомеу говорио је о будућности такмичења. Оно што је важно за клубове са наших простора је то да постоје најаве да ће АБА лига задржати место у сезони 2021/2022.

Он је најавио одређене промене на конференцији за медије пред дуел Виртуса и Уникса у Еврокупу, баш када се повела прича да ће тим из Болоње ускоро постати клуб са "А" лиценцом.

- Следеће године ће бити додељене две "вајлд карте", али не за клубове из Италије - рекао је Бертомеу и додатно појаснио ситуацију.

- Од данас па до сезоне 2023/24 желимо да имамо 16-18 клубова са вишегодишњом лиценцом. Наравно, Италија је за нас важна, Виртус је урадио добар посао претходних година и надамо се да ће наставити тако.

Евролига има 14 клубова са вишегодишњом лиценцом након одлуке да се оне доделе Асвелу, Бајерну и Алби, па ће за наредну сезону бити додељене још две - првалу АБА лиге и ВТБ лиге. Преостала два места резервисана су за финалисте Еврокупа.

Бертомеу је рекао да је фокус на дворанама и да је то "кључни елемент економске одрживости", па је додао да је веома оптимистичан по том питању.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)