СЕЗОНА БРУКАЊА! Пред управом црно-белих стоји сијасет тешко решивих питања

Г. КЕЛИЋ

11. 03. 2021. у 21:30

СТИГАО је Партизан после АБА лиге до краја пута и у такмичењу Еврокупа. Црно-бели су поразом од Метрополитана (70:75) завршили европску сезону у топ 16 фази, и тако поред чињенице да су остали без плеј-офа регионалног такмичења практично спустили завесу на текућу сезону, у којој је остало да одиграју још само домаћу Суперлигу.

СЕЗОНА БРУКАЊА! Пред управом црно-белих стоји сијасет тешко решивих питања

ФОТО: КК Партизан

Много "судњих" питања се налази пред "ваљком", питања на које не би добио одговоре ни да је којим случајем прошао у четвртфинале Еврокупа.

Први је, наравно, ангажовање новог шефа стручног штаба који би требало да по својој жељи оформи играчки кадар, а појединцима да се захвали. Многим играчима, међу њима претежно странцима, истичу уговорне обавезе на крају сезоне.

Могли смо у претходним недељама чути гласове из клуба да ће се у будућности нуклеус тима градити око домаћих снага, јер овакав какав је, није одржив. Такође, питање спортског директора је још актуелно, пошто је Никола Лончар разрешен с те дужности у току сезоне.

Ту је и недоумица око европског такмичења које ће наш тим играти следеће године, пошто према позицији коју има у АБА лиги нема обезбеђен директан пласман у Еврокуп догодине.

ЧЕТВРТФИНАЛЕ

ПАРОВИ четвртфинала Еврокупа (23-31. март, на две победе: (А) Монако - Будућност, (Б) Метрополитан - Г. Канарија, (Ц) Виртус - Хувентуд, (Д) Уникс - Локомотива К. Полуфинале (две победе, 6-14. април)): победник А - победник Б, победник Ц - победник Д. Финале (на две победе), од 27. априла до 5. маја.

Наравно, постоји могућност добијања вајлд карте, као што је био случај са Морнаром ове сезоне, међутим, и на помен играња ФИБА Лиге шампиона не би требало да се категорички одмахује главом, тим пре што то доноси лепу финансијску помоћ која није занемарљива у тренутној ситуацији.

МАТОВИЋ: ИДЕМО ДА РАДИМО

МОТИВ би увек требало да постоји када играш за Партизан, небитно за шта се бориш. Тако резонује и тренер Александар Матовић на питање како пронаћи мотивацију за преостале утакмице АБА лиге и домаће првенство.

- Како их мотивисати? Они су играчи Партизана, они морају да науче како да побеђују и да науче младе како да побеђују. Идемо у халу да радимо - јасан је био привремени тренер црно-белих.

Такође, црно-белима је остало да одиграју још шест утакмица у јадранској лиги где не би требало да се додатно поигравају са реномеом грба који носе на плећима, као и опстанком у лиги.

Наравно ту је увек актуелна прича око националног коефицијента и колико ћемо наредне године имати места на Јадрану (тренутно пет).

ЧАК 21 ПОРАЗ

ПАРТИЗАН је ове сезоне одиграо укупно 36 утакмица у свим такмичењима и уписао чак 21 пораз и 15 победа. АБА лига: 6-12, Еврокуп: 8-8, Куп Кораћа: 1-1.

Зато није за клуб из Хумске играње домаће Суперлиге церемонијално и само за престиж, већ и за пласман у АБА лигу. Наравно, ако се акти и правилници не буду опет "кориговали", а сам Бог зна да је то на овим просторима уобичајена појава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

priča oko nacionalnog koeficijenta

12.03.2021. 04:34

Ne postoji više nacionalni koeficijent, a maksimum učesnika iz jedne zemlje je 5. Ostaje pitanje kada se pojavi mogući šesti uč;esnik iz iste zemlje kroz ABA 2 ligu da li će se automatski taj odbaciti ili će se možda igrati doigravanje sa petim iz te zemlje po plasmanu u ABA 1 ligi. To još uvek nije regulisano pravilnikom. Čeka se da dođe do takve situacije i šta kome odgovara, pa da se tek tada skrpari pravilnik.