СВИ ДОБРИ, ПЕТРУШЕВ КЛАСА Дејан Милојевић за "Новости" говори о искуству са репрезентацијом у Грузији

Г. КЕЛИЋ

26. 02. 2021. у 19:48

ДЕЈАН Милојевић посебно ће памтити последњи квалификациони "прозор" у грузијској престоници Тбилисију, где је управо под његовом командом кошаркашка репрезентација Србије убедљивом партијом савладала селекцију домаћина и тако званично осигурала пласман на континентални шампионат, који ће се идуће године одржати у четири земље.

СВИ ДОБРИ, ПЕТРУШЕВ КЛАСА Дејан Милојевић за Новости говори о искуству са репрезентацијом у Грузији

FOTO: FIBA

Међутим, млади тренерски стручњак није имао много времена за анализу учињеног прошлог викенда.

На дневни ред пристижу клупске обавезе у екипи Будућности, са којом наставља борбе у регионалном такмичењу и Еврокупу.

- Нема предаха, одмах се сви враћамо обавезама у својим клубовима - напомиње одмах на почетку телефонског разговора из Подгорице за "Новости" Милојевић.

Осврт на учињено на клупи националног тима изазива задовољство код нашег тренера.

- Оно најбитније је испуњено, а то је пласман на Европско првенство. Дошли смо у Грузију по две победе и остварили их. С обзиром на све околности у којима су се играле ове квалификације, задовољан сам, а и све је много лакше када поред себе имам толико квалитетних играча. Момци су одиграли одлично, сви су се подредили заједничком циљу, а морам да истакнем да је нама било најтеже, јер ако погледате, ми смо сваки нови прозор имали другу репрезентацију. Код осталих екипа то није било тако. Оне су биле уиграније од нас, пошто су на окупу већ дуже време и боље се познају. Зато је наш успех још већи.

Помоћник у стручном штабу Игора Кокошкова није хтео претерано да истиче индивидуалне учинке појединих играча, већ је подвукао значај колектива.

- Не бих стварно никог издвајао. Слажем се да је Филип (Петрушев) одиграо изванредно, али мене то уопште не чуди. Јасно је о каквом је играчу реч и колики потенцијал он има. Ради се о једном вансеријском кошаркашу, који игра са невероватном лакоћом. Међутим, и сви други су били на висини задатка, примера ради, Марко Луковић је против Швајцарске одиграо изузетну ролу.

НЕ ОСЕЋАМ НИКАКАВ ПРИТИСАК

БУДУЋНОСТ сигурно очекује велике ствари од Милојевића, с обзиром на то какав је велики траг оставио у Подгорици у играчким данима.

- Свестан сам очекивања, али ама баш нимало не осећам притисак. Знам и обећавам да ћу дати свој максимум, а за шта ће то бити довољно на крају сезоне, видећемо - истиче човек који никада у својој каријери није знао ни за шта сем управо за максимум.

Ту су и клупске теме и коментар на помало неочекивану одлуку да усред сезоне преузмете клупу Будућности.

- Искрено, врло брзо је постигнут договор. Чим је Петар Мијовић напустио клуб, челници Будућности су ступили у контакт са мном и могу да кажем да смо се веома брзо договорили. Просто, сви наши планови и амбиције су се поклопиле и кад је тако, онда је лако. Знам да то можда и није толико популарна одлука код тренера да усред сезоне преузимају екипу, али то је наша реалност. Притом, људи из клуба су веома коректни према мени и разумеју моје приоритете и жељу да одем у НБА лигу, па је тако и убачена излазна клаузула у уговор. Али, то нипошто не умањује моју посвећеност клубу - нагласио је некада стамени центар.

МЕГА СА РАЗЛОГОМ У ВРХУ

НЕКАДАШЊИ тренер Меге је искористио прилику да похвали резултате свог бившег клуба.

- Мега је оформила одличну екипу, добра селекција са много талента, одлично укомпонована и сјајно је води Влада Јовановић. Попуњени су на свим позицијама и са разлогом су ту где јесу. Мислим да треба да се нађу у плеј-офу АБА лиге - каже Милојевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)