ОБАРА РЕКОРДЕ И НЕ ХАЈЕ ЗА ТО: Јокић, први центар од Карима који је убацио 50, први Балканац...

Novosti online

07. 02. 2021. у 08:54

ОБАРА РЕКОРДЕ И НЕ ХАЈЕ ЗА ТО: Јокић, први центар од Карима који је убацио 50, први Балканац...

ФОТО: АП/Тањуг

НИКОЛА Јокић златним словима пише историју НБА лиге, а још битније, ужива у томе.

Поставио је Србин нови лични рекорд, убацио је 50 поена. Недостајала му је подршка да ту добру игру претвори у тријумф. 

Битније од свега јесте да је на терену провео 41 минут, уз шут из игре 20/33. Томе је додао осам скокова, 12 асистенција и три блокаде. Постао је први играч од 2011. године у редовима нагетса који је убацио педесет или више поена. 

Последњи који је то успео био је Кармело Ентони, а пре њега само Ален Ајверсон. Протекле недеље убацио је Јокић 47, такође у то време, рекорд каријере. Тада су новинари замерили Мелоуну што га је извео из игре, уместо да нападне рекорд. 

Занимљив је и податак да је Јокић први центар још од Карим Абдул-Џабара који је 1975. године постигао 50 поена. Уједно, Јокић је први кошаркаш са балкана коме је овако нешто пошло за руком.  Недавно је ас Нагетса против Јуте убацио 47 кошева, када је, подсетимо, направио "смешним" двоструког најбољег дефанзивца лиге Рудија Гобера.

Никола ужива на терену, не мари превише за рекорде, не мари ни за МВП трку, само игра кошарку. Мали жал је остао јер је Сакраменто имао чак четири расположена играча, Барнса који је убацио 28 поена, Фокса са 24, Халибартона и Холмса са по 21 поеном. Док у Денверу Јокића нису испратили Милсап, Бартон, Морис, недостајали су Херис и Мареј.

“Људи, ви нећете можда разумети ово, али импресивније од 50 поена је какав је Јокић имао приступ, какав је његов начин размишљања, лидерство… Он је знао да нам недостају играчи”, рекао је Мелоун после меча, управо алудирајући на изостанак важних играча.

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)