ЛЕБРОН ЏЕЈМС БИРАНИМ РЕЧИМА О НИКОЛИ ЈОКИЋУ: Србин ће ове речи вечно памтити

Novosti online

06. 02. 2021. у 14:42

ЛЕБРОН ЏЕЈМС БИРАНИМ РЕЧИМА О НИКОЛИ ЈОКИЋУ: Србин ће ове речи вечно памтити

FOTO: AP

ЛЕБРОН Џејмс је бираним речима говорио о Николи Јокићу.

Српског аса звезда Лејкерса упоредила је са легендарним Арвидасом Сабонисом.

"Овај момак има невероватан таленат у прегледу игре и да види како ће се ствари развијати на терену пре него што се стварно и догоде. Падне вам на памет Арвидас Сабонис и ствари које је он чинио са тим асистенцијама. То је такође било нешто ван овог света јер нисте могли да замислите да неко тако висок попут њега додаје тако добро као што је чинио у Портланду. Никад то пре нисте видели. Једино ако погледате његове мечеве за репрезентацију и ствари које је тамо чинио, њима није било непознато", рекао је Леброн.

Није се ту зауставио... 

"Могли бисте слободно да кажете исто и за Јокића, ако сте га гледали како игра код куће, за репрезентацију, вероватно је тада радио исте ствари. Имати такав пас је прави дар. Не за вас, већ за саиграче. Сви имају осећај да су укључени. И кад сте уз то најбољи играч тима, а момци око вас имају тај осећај да су једнако важни као и тај најбољи играч, јер он то дели са њима. Он жели да лопта стално кружи, с једне на другу страну. Радује га успех саиграча. Онда је и колегама лакше да играју за вас", сматра Џејмс.

Приметио је освајач НБА лиге константни напредак код Јокића. 

"Јокић наставља да напредује из године у годину и направио је и ове сезоне велики корак унапред. Лепо је то видети. Обожавам да гледам играче који играју ту несебичну кошарку, из љубави и радости због саме игре, за себе и своје колеге, играче који не играју само за себе"', закључио је Леброн.

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)