СУТРА ЖРЕБ ГРУПА КОШАРКАШКИХ ТУРНИРА НА ОИ: Наши из другог и трећег шешира

В. Н.

01. 02. 2021. у 19:59

ЖРЕБ група кошаркашких турнира на Олимпијским играма у Токију биће одржан данас у швајцарском Мијеу, због пандемије вируса корона иза затворених врата.

СУТРА  ЖРЕБ ГРУПА КОШАРКАШКИХ ТУРНИРА НА ОИ: Наши из другог и трећег шешира

Игор Кокошков Фото Н. Параушић

Уколико се кошаркаши Србије квалификују као победници предолимпијског турнира у Београду (29. јун - 4. јул), биће једна од селекција из другог шешира, заједно са Аргентином и Француском.

У првом су: САД, Шпанија и Аустралија, у трећем победници квалификационих турнира у Каунасу (Литванија, Јужна Кореја, Венецуела, Пољска, Словенија и Ангола), Викторији (Канада, Грчка, Кина, Уругвај, Чешка и Турска) и Сплиту (Хрватска, Бразил, Тунис, Русија, Немачка и Мексико), у четвртом шеширу Нигерија, Иран и Јапан.

Наше најбоље кошаркашице обезбедиле су пласман на Олимпијске игре преко квалификационог турнира у фебруару прошле године у Београду, па ће се наћи у трећем шеширу са Кином и Јапаном. У првом су: САД, Аустралија и Шпанија, у другом: Канада, Француска и Белгија, у четвртом: Нигерија, Порторико и Јужна Кореја.

Репрезентације ће жребом бити подељене у три групе са по четири репрезентације, с тим да само у једној могу да буду две европске земље, док ће остале екипе са истих континената бити раздвојене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)