МИЛОЈЕВИЋЕВА БУДУЋНОСТ ПРОТУТЊАЛА ЖЕЛЕЗНИКОМ: Остварила се страховања тренера ФМП-а

Novosti online

30. 01. 2021. у 19:03

КОШАРКАШИ Будућности савладали су као гости ФМП са 99:88 у 17. колу АБА лиге.

МИЛОЈЕВИЋЕВА БУДУЋНОСТ ПРОТУТЊАЛА ЖЕЛЕЗНИКОМ: Остварила се страховања тренера ФМП-а

Фото: Н. Параушић

 На клупи Подгоричана дебитовао је Дејан Милојевић, а ФМП је захваљујући нешто бољој игри у тзавршници избегао убедљив пораз, обзиром да су у неким трнуцима имали чак и -30.

Гостовања у Железнику увек најављују тежак дуел, али подгоричка Будућносст је од почетка успоставила контролу. Рид и Николић су били заслужни за серију 7:0 , па је ФМП преко Лазаревића и Ненадића јурио. Тројком Радонића средином деонице су пришли на -5, али више од тога нису успели.

Поново су Подгоричани били у серији, те дошли до двоцифрене разлике, која је након десет минута игре износила 13 поена.

Домаћини су кренули агресивно након паузе, али је искусна црногорска екипа знала како да заустави покушаје.  Са друге стране, Рид, Дела Вале и Кобс били су заслужни за +19. До одлакса на одмор, Будућност је водила и са 23 поена, па је евидентно било да је питање победника решено.

Средином трећег дела, Подгоричани су водили са 70:43, па је ФМП могао само да ублажи убедљив пораз, што им и није полазило од руке, обзиром да је Будућност погађала из свих позиција и увећавала разлику.

Уследило је опуштање Подгоричана и нешто бољи шут ФМП у завршници. Готов четири минута Будућност је била без коша, па су домаћини  пришли на само -10. Ипак, времена за преоктер није било, па је Будућност славила са 99:88

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)