ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Жреб за кошаркашке турнире 2. фебруара

Танјуг

29. 01. 2021. у 12:50

ЖРЕБ за кошаркашке турнире на Олимпијским играма у Токију, у мушкој и женској конкуренцији, одржаће се у уторак 2. фебруара од 10.30 сати у седишту ФИБА у швајцарском Мијеу.

ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Жреб за кошаркашке турнире 2. фебруара

фото: ЕПА

Како се наводи на сајту Кошаркашког савеза Србије, жреб ће због пандемије вируса Ковид-19, бити одржан иза затворених врата, уз директан пренос на Јутјуб каналу и друштвеним мрежама ФИБА.

У оба жреба ће национални тимови бити подељени у три групе са по четири репрезентације, с тим што само у једној могу да буду две европске земље, док ће остале екипе са истих континента бити раздвојене.

Кошаркашице Србије обезбедиле су пласман на Олимпијске игре преко квалификационог турнира који је у фебруару прошле године одржан у Београду, па ће се наћи у трећем од четири шешира, прављеним на основу „ренкинга“ ФИБА.

У првом шеширу су САД, Аустралија и Шпанија, у другом Канада, Француска и Белгија.

У трећем шеширу биће Србија, Кина и Јапан, а у четвртом Нигерија, Порторико и Јужна Кореја.

Када је реч о мушком турниру, репрезентација Србије ће, уколико буде успешна на предолимпијском квалификационом турниру у Београду (29. јун – 4. јул), бити у другом шеширу.

У првом шеширу су САД, Шпанија и Аустралија, у другом Аргентина, Француска и победник квалификационог турнира у Београду.

Трећи шешир чиниће победници квалификационих турнира у Каунасу (Литванија), Викторији (Канада) и Сплиту (Хрватска).

У четвртом шеширу су Нигерија, Иран и Јапан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)