ОСТАВИО НЕИЗБРИСИВ ТРАГ: Комеморативни скуп поводом смрти кошаркашке легенде Михајла Микија Вуковића

Г. ЋИРОВИЋ

25. 01. 2021. у 14:57

ОСТАВИО НЕИЗБРИСИВ ТРАГ: Комеморативни скуп поводом смрти кошаркашке легенде Михајла Микија Вуковића

Фото: Г.Шљивић

Заљубљеник у кошарку, стваралац старог кова, представник аутентичне југословенске тренерске школе, педагог и тренер, господин и спортски витез, легендарни Михајло Мики Вуковић оставио је неизбрисив траг међу љубитељима магичне игре под обручима на простору бивше Југославије, Шпаније, Европе и целог света…

Ово је само део онога што се могло чути на комеморативном скупу, одржаном у понедељак у сали Скупштине града Краљева поводом недавне смрти Михајла Вуковића, рођеног Краљевчанина, заслужног грађанина града на Ибру, једног од наших најтрофејнијих кошаркашких стручњака.

У присуству чланова породице, пријатеља, познаника и поштоваоца, од Микија Вуковића пригодним говорима опростили су се градоначелник Краљева др Предраг Терзић, дугогодишњи Микијев пријатељ Драган Савић, некадашњи кошаркаш, судија и делегат, као и новинар Александар Даишевић, одлични познавалац спортских прилика у граду на Ибру.

Михајло Вуковић, подсећамо, преминуо је 15. јануара у својој 76. години у шпанској Валенсији, граду где је као тренер провео своје најтрофејније године, успешно предводећи са клупе и женски, а потом и мушки тим.

Овом приликом најављено је да ће бити покренута иницијатива да Вуковић буде примљен у кошаркашку Кућу славних, као и да нова хала спортова крај Ибра у Краљеву понесе његово име.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)