РАЂА УПОРЕДИО СЛОВЕНЦА СА СРБИНОМ: Дончић ме подсећа на Бодирогу, али бржа варијанта

Новости онлине

19. 01. 2021. у 13:27

РАЂА УПОРЕДИО СЛОВЕНЦА СА СРБИНОМ: Дончић ме подсећа на Бодирогу, али бржа варијанта

Фото: Н.Параушић

ЛЕГЕНДАРНИ југословенски и хрватски кошаркаш, Дино Рађа, направио је занимљиву паралелу између Луке Дончића и Дејана Бодироге.

У интервјуу за “Баскетбалл Нетwорк”, Рађу су питали да ли га Лука Дончић подсећа на неког играча из његове ере.

"Много ме подсећа на Бодирогу, мало бржа верзија њега, момак са великим м…ма, кошаркашки је таленат, велики таленат. Знао сам да ће бити добар, али не овако рано. Овај момак је рано показао да је јако зрео. Невероватно је талентован, много је радио, имао је добре кораке пошто је прво играо у јуниорима Реала, па са сениорима Реала, освајао је трофеје... Нисам очекивао да ће одмах тако добро играти, поготово не у првој сезони"”, навео је Рађа.

Ипак, нагласио је да је сада младим играчима из региона много лакше да направе велике каријере у Америци. Када је он долазио у НБА, ствари су изгледале другачије. 

фото: ЕПА

 

"Било је тешко када смо ми долазили у лигу. Рецимо када је Лука Дончић долазио у Далас дали су му кључеве града, мени су дали дресове да однесем на прање. Дивац, Сабонис, Дражен, Тони и ја смо били пионири и увек је тешко утабати пут", рекао је он. 

Рађа сматра да сада НБА прави једну велику грешку, а то је што дозвољавају да јако млади играчи дођу у лигу.

"Мислим да НБА прави велику грешку што даје деци од 19 година да уђу у лигу. Не само да нису спремни као играчи, већ и као људи. Ако дате клинцу од 19-20 година 100 милиона долара приоритети му се промене", рекао је Рађа.

Као и увек рекао је да му је врхунац каријере био на самом почетку, када је са Југопластиком из Сплита освајао трофеје. 

"Дефинитивно је ’89 година врхунац моје каријере. Тада смо Тони и ја као клинци које нико не зна играли против тимова попут Барселоне и Макабија, сјајних тимова са пуно Американаца. Били смо као Битлси, где год одемо арена је била пуна и сви су навијали за нас", додао је он. 

Фото: Н.Параушић

 

На крају и неизбежно питање. Да се Југославија није распала, да ли би могла да парира "Дрим тиму"?

"Они побеђују, али не лако са великом разликом. Био би много изједначенији тим (него Хрватска прим. аут) јер бисмо имали дужу клупу", закључио је Рађа.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)