РАЗИЈА СЕ ЕМОТИВНОМ ПОРУКОМ ОПРОСТИЛА ОД МИКИЈА ВУКОВИЋА: Хвала ти што си ме научио да су они скромни изнутра најбогатији (ФОТО)

Novosti online

16. 01. 2021. у 10:45

РАЗИЈА СЕ ЕМОТИВНОМ ПОРУКОМ ОПРОСТИЛА ОД МИКИЈА ВУКОВИЋА: Хвала ти што си ме научио да су они скромни изнутра најбогатији (ФОТО)

ФОТО: Фацебоок/Разија Мујановић

ЛЕГЕНДАРНА југословенска кошаркашица Разија Мујановић емотивно се опростила од кошаркашког тренера Михајла Микија Вуковић, који је преминуо у 76. години у Валенсији.

Вуковић ће остати упамћени као човек који је открио Разију Мујановић, а заједно са Јединством из Тузле 1989. године постали су шампиони Европе.

Касније су сарађивали и у Валенсији, где 1992. године такође били шампиони Старог континета, а две године раније са репрезентацијом Југославије освојили су сребро на Светском првенству.

"Тренер, други отац, педагог, пријатељ, шампион, пример и узор. Опростите ми на грешкама, ако их буде, из мене пишу бол и емоције ове опроштајне речи... Вечерас бих само да кажем хвала", написала је Мујановић на Фејсбуку.

"Хвала ти тренеру што си ме научио да будем шампион и да се понашам тако. Хвала ти што си ме научио да су они скромни изнутра најбогатији. Хвала ти што ми никад ниси допустио да одустанем, јер исто тако ја данас не дам својим девојчицама да одустану од својих снова! Причам им о теби, јер нико не сме заборавити ко је професор кошарке, геније", истакла је она.

Trener, drugi otac, pedagog, prijatelj, šampion, primjer i uzor. Oprostite mi na greškama, ako ih bude, iz mene pišu...

Posted by Razija Mujanović on Friday, January 15, 2021

"Хвала ти за све 'казнене тренинге'. Хвала ти што си Тузлу и Јединство учинио кошаркашки бесмртним. Хвала ти за све успомене, разговоре, за сваки мој родитељски састанак на који си отишао, за све ријечи мотивације, за то што си веровао у мене када нико други није, за то што сам постала најбоља јер то без Тебе не би било могуће", навела је популарна Раза.

Центар југословенске репрезентације, чланица Фибине куће славних, Вуковића је у више наврата издвојила као најважнију личност у њеној каријери.

"Да се ја питам, Мејдан би носио твоје име! Да се ја питам, ти би тренеру био у ФИБА Халл оф Фаме! Да се ја питам, ти би био у школским уџбеницима - а ја ти тренеру обећавам, никад те нећемо заборавити, док сам ја жива и даћу све од себе да се нешто питам! Почивај у миру тренеру свих тренера! А кога сад да назовем пре или после утакмице репрезантације и питам за савет?", додала је Мујановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)