ХОЋЕ ГА ЗВЕЗДА, НАДАЈУ МУ СЕ ГРОБАРИ: Филип Петрушев открио шта после Меге

Novosti online

06. 01. 2021. у 09:15

КОШАРКАШКИ клуб Мега је одиграо пријатељски меч против Олимпијакоса у Грчкој, а велику пажњу привукао је Филип Петрушев.

ХОЋЕ ГА ЗВЕЗДА, НАДАЈУ МУ СЕ ГРОБАРИ: Филип Петрушев открио шта после Меге

Фото: КК Мега/АБА лига

У разговору за "СДНА" истакао да је задовољан у Меги. 

"Ако постоји средина која може да ме припреми за НБА, то је Мега. Тражили су ме многи клубови у Европи, али јако мало њих има толико младих играча. У екипи имамо десеторицу узраста између 19 година и 21, а играмо у јако доброј организацији. Имамо времена да радимо, да напредујемо и да се развијемо такмичарски на свим нивоима. Мега зна како да развије таленат, а многи су одатле отишли у НБА, зато сам знао – ако се будем враћао у Европу, биће то једино Мега", рекао је Петрушев.

Управо је из београдског клуба 12 играча одабрано на драфту, а неки, попут Николе Јокића и Ивице Зубца имају запажене улоге у својим тимовима. 

"Трудим се да идем стопама тих играча, јер су они били јако успешни овде. Нарочито Јокић, тако да ми сви они дају пример и показују ми пут", испричао Петрушев. 

Он је на крају открио где намерава да иде из Меге, хоћемо ли га наредне године видети на драфту? 

"У претходне две године сам говорио да ћу изаћи на драфт, па сам се враћао на Гонзагу. Тако да – очекујте неочекивано. И следеће сезоне ћу објавити учешће. Хоћу да то буде мој следећи корак и имаће смисла. То је мој велики циљ", рекао је Петрушев.

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)