БРИДЕ ОБРАЗИ: Кошаркаши Партизана 2020. годину сигурно неће памтити по добром

Г. К.

21. 12. 2020. у 20:12

ДОБИО је Партизан ове сезоне неколико шамара, најновији од Крке у АБА лиги (69:50), који ће дуго да им одзвања у глави и после којег је пласман у плеј-оф свео на пуку теорију.

БРИДЕ ОБРАЗИ: Кошаркаши Партизана 2020. годину сигурно неће памтити по добром

Фото: АБА лига

Уместо да се сада по нотама шампионског марша, којим су црно-бели кошаркаши ауторитативно корачали у прошлој такмичарској години, настави и у текућој, целокупна Партизанова јавност на челу са управом, играчима и навијачима желеће да 2020. што пре остави иза себе.

Ни много стручнији не могу да пронађу адекватан термин или појашњење за ово што се дешава са играма које играчи "парног ваљка" приказују ове сезоне, а своју кулминацију је добило пре неколико дана у Словенији. Сигурно одређени део има до психолошког аспекта прекинуте сезоне у тренутку када су били на прагу да покоре кошаркашку мапу региона и једног дела Европе, с обзиром на то да су до ескалације пандемије, уз турски Ефес, играли вероватно најбољу кошарку на Старом континенту.

Сигурно има и до тога што због злоћудног вируса нису у прилици да играју утакмице уз присуство публике која им је у сваком могућем смислу те рече "шести играч". Можда има и до тога што су остали без главног архитекте тог успеха, Андрее Тринкијерија, који је одлучио да свој пут настави на другом месту.

Сви ти разлози имају свог корена у стању у којем се славни клуб тренутно налази, јер ростер екипе је малтене сачуван, па би било неозбиљно и у неку руку безобразно рећи да немају неопходан квалитет за играње у црно-белом дресу, али опет и недовољно критички да уз стручни штаб и управу не сносе одговорност за тренутну ситуацију.

До краја календарске године је остало да се одигра меч са Венецијом, 29. децембра, који ни по чему није битан сем за евентуално показивање жеље да се у Новој години покаже ново лице. Или тачније, да се врати оно старо. Навијачи Партизана свакако нису навикли да се њихови љубимци предају без испаљеног метка.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)