ИГРАЧИ КОЈИ НАЈВИШЕ ЗАРАЂУЈУ У НБА ЛИГИ: Кари води, Леброн ни у пет, Јокић 25.

Г. К.

05. 12. 2020. у 19:43

ИГРАЧИ КОЈИ НАЈВИШЕ ЗАРАЂУЈУ У НБА ЛИГИ: Кари води, Леброн ни у пет, Јокић 25.

ФОТО: АП

НИЈЕ пандемија короне умногоме пореметила то јест ослабила финансијско стање НБА кошаркаша, барем не оних најбољих који ће и у новој сезони најјаче кошаркашке лиге света, која почиње крајем децембра, по слову уговора примати лепу своту новца.

На листи најплаћенијих играча за сезону 2020/2021. водећу позицију држи кошаркаш Голден стејта Стеф Кари, који ће се после годину дана паузе због повреде вратити на паркет и зарадити 43 милиона долара. Друго место са годишњом платом нешто вишом од 41 милион америчких новчаница деле Расел Вестрбук, који је постао нови члан Вашингтона Крис Пол, који ће ове сезоне носити дрес Финикса.

Занимљиво је да се најбољи кошаркаш данашњице Леброн Џејмс налази на шестој позицији са зарадом од 39 милиона долара, док је двоструки узастопни МВП лиге, Грк Јанис Адетокумбо са 27,5 милиона тек 37. по том параметру (мада он тек треба да потпише нови максимални уговор).

Од наших играча, очекивано, Никола Јокић има највише приходе, па се са 29,5 милиона долара налази на 25. месту. Други најплаћенији Србин је Богдан Богдановић, који ће у Атланти зарађивати 18 милиона за годину дана (само Данило Галинари је плаћенији од њега).

Немања Бјелица ће за последњу годину уговора у Сакраменту инкасирати 7 милиона, Бобан Марјановић 3,5 у Даласу, а Ален Смаилагић у Голден стејту 1,5. Дебитант у НБА лиги, Алексеј Покушевски, кога је Оклахома драфтовала са 17. позиције ће у својој првој сезони зарадити 2,9 милиона долара.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)