ПУКЛА ЉУБАВ У ХУМСКОЈ: Мачван тужио Партизан, али није једини

Новости онлине

24. 11. 2020. у 10:15

ПУКЛА ЉУБАВ У ХУМСКОЈ: Мачван тужио Партизан, али није једини

Фото: Н.Параушић

ПОСЛЕ одласка Милана Мачвана са места саветника за млађе категорије у КК Партизан, из клуба су поручили да бивши репрезентативац није отишао због било каквог сукоба са клубом већ због приватних обавеза и послова ван кошарке.

Наиме, како јавља Моцарт Спорт бивши репрезентативац Србије је одлучио да тужи КК Партизан за неизмирена дуговања у износу од 100 хиљада евра.

Дуг је настао док је играо за Партизан у сезонама 2011/12 и 2014/15.

– Када је Остоја Мијаиловић преузео Партизан, направљен је споразум по којем је Мачван опростио Партизану 45.000 евра, а осталих 50.000 је требало да буде исплаћено у три рате. Прву рату клуб из Хумске је уплатио у целости и на време, другу тек делимично, а трећа би доспела на наплату 31. децембра 2020. године. По слову постигнутог споразума, због непоштовања договорених рокова, дуг се „вратио“ на почетних 95.000 евра. Пошто је део дуга отплаћен кроз рате, црно-бели су сада дужни да Мачвану исплате 65.000 евра под претњом принудне наплате, стоји у тексту на Моцарт Спорту.

Мачван тужбу није подне БАТ-у, већ је поднео Сталној спортској арбитражи при Олимпијском комитету Србије, која такође има надлежност за принудну наплату дуговања.

Исти извор наводи да се још неколико играча одлучило за исти корак јер није испоштована динамика исплате дуговања.

Пратите Новости спорт и на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)