ИВОН АНДЕРСОН: Србин све што ради, ради то најбоље! Новак, какав је то шампион...

Novosti online

23. 11. 2020. у 09:16

ДЕО јавности био је изненађен када је на списку Марине Маљковић видео име Ивон Андерсон, а Американка попут Данијел Пејџ осваја срца навијиача у Србији.

ИВОН АНДЕРСОН: Србин све што ради, ради то најбоље! Новак, какав је то шампион...

Фото: ФИБА

У разговору за Ало открила је како је дошло до сарадње са нашом репрезентацијом. 

"Шанса да представљам тако јаку земљу као што је Србија, да играм за Марину, са сјајним српским кошаркашицама и да се такмичим против других сјајних репрезентација је била више него довољан разлог да кажем да", рекла је Андерсон за Ало. 

Истиче да није знала много о Србији, али да ужива у нашој земљи. 

"Мало тога! Још увек не знам много о Србији, осим онога што су ми причале моје садашње и бивше саиграчице и оног што сам видела током припрема Галатасараја у Србији лета 2016. године. Могу само да кажем да сам уживала у вашој земљи до сада, и једва чекам да што пре научим што више ствари о држави и народу".

Упоредила је живот у Србији са оним у САД. 

"Оно што сам приметила до сада је да су сви људи изузетно пријатни. Никада у животу нисам путовала у неку земљу и ослањала се на туђа мишљења. Драго ми је да сам лично упознавала људе и градила мишљење на сопственом искуству, а тренутно искуство је да су у Србији сви дивни. Такође, увидела сам да су Срби изузетно озбиљни у сваком свом послу. Шта год да је задатак, Србин ће га обавити на најбољи могући начин, са изузетно озбиљним приступом. Веома ценим такав приступ, поготово када је кошарка у питању. Људи нису задовољни само победом, већ вреднују карактер, детаље и имају увек велика очекивања. Ја све то изузетно ценим - рекла је кошаркашица, која је носила Србију до победе и пласмана на ЕП на мечу против Турске са 25 поена".

Србији и знаменитим Србима Ивон је тек спремна да учи, али једно име посебно издваја.

"Најпознатији Србин је Новак Ђоковић. Какав је он шампион",  завршила је Андерсон Ивон Андерсон.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)