ФИЛИПОВСКИ: Потребна нам је концентрација, Звезда игра са високим интезитетом целу утакмицу

Новости онлине

22. 11. 2020. у 12:23

ФИЛИПОВСКИ: Потребна нам је концентрација, Звезда игра са високим интезитетом целу утакмицу

ФОТО: КК Партизан

ОД када је Сашо Филиповски сео на клупу Партизана клуб зна само за победе.

Навијачи црно-белих верују да ће се у том ритму наставити и у понедељак када њихови љубимци у дербију дочекују кошаркаше Црвене звезде.

Словеначки стручњак истиче да ривалу мора да се одоговри концентрацијом која ће бити присутна свих 40 минута.

- Узимам сваку утакмицу саму за себе, тако и ову. Свака је важžна, за сваку се треба припремити максимално. Спремамо се као и за сваког другог ривала. Знамо да треба да одгирамо на високом нивоу са концентрацијом 40 минута - рекао је Филиповски за "ТВ Партизан".

Обе екипе у утакмицу улазе уморне. И једни и други су у европским такмичењима имали дупло коло, с тим да је Звезда била гост у оба меча.

- Звезда има дубоку ротацију, играју са много играча и са високим интензитетом током целе утакмице, тако да треба наћи одговор на такву игру. Они су имали много утакмица као и ми, нема много времена за велику припрему, али биће важžно да имамо високу концентрацију да изводимо прецизно елементе одбране и напада. Најваžжније је имати концентрацију, јер је то дневна форма, она је увек важžна и никад се не зна ко у овом наšшем систему моžже да изненади.

Филиповски је преузео екипу која није изгледала добро. Од тада је Партизан одиграо четири утакмице и остварено је исто толико победа - по две у АБА лиг и Еврокупу.

- На утакмицама долази до падова у игри и важžно је šшто пре вратити концентрацију и вратити се у ритам игре. Задовољан сам приступом, залагањем, победама, тиме šшто се играчи труде да све оно šто радимо на тренингу покушšавамо да спроведемо на утакмици. Није сваки пут идеално, али нормално је да у овом периоду где је било много утакмица и мало простора за тренинг, теšко да све тако брзо дође на своје место.

Словеначки стручњак ће дебитовати у вечитом дербију/ФОТО: КК Партизан

Истакао је да има много мање времена да спава од када је преузео црно-беле јер се бави анализама и припремама утакмица.

- Углавном су анализе утакмица, тренинга, припреме противника, много састанака са стручним šштабом и играчима. Нисам дошšао у Београд да шšетам и разгледам, иако је фантастичан град. Имам много пријатеља, које нисам ни чуо, а камоли видео. У овом тренутку приоритет је рад и само рад - закључио је Филиповски.

Вечити дерби, 43. по реду у АБА лиги је на програму сутра од 21 сат у Хали спортова "Ранко Жеравица".

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)