ЛЕГЕНДАРНИ МОКА ЖЕСТОКО ПРОЗВАО ХРВАТЕ: Мајстори сте за уништавање кошарке, играчи су вам као девојчице, а и даље имате комплексе Срба

Новости онлине

14. 11. 2020. у 19:38

ЗОРАН "Мока" Славнић, легендарни српски кошаркаш, говорио је о разликама између хрватске и наше кошарке.

ЛЕГЕНДАРНИ МОКА ЖЕСТОКО ПРОЗВАО ХРВАТЕ: Мајстори сте за уништавање кошарке, играчи су вам као девојчице, а и даље имате комплексе Срба

Фото: Н.Параушић

Бивши селектор Србије, који је током богате играчке каријере био члан Шибенке, уз Црвену звезду и Партизан, анализирао је где Хрватска греши.

У опширном интервјуу Вечерњем листу дао је поређење две земље, али и зашто и даље пати за Југославијом.

- Штета је ваша што је Ацу Петровића, као селектора, појела његова нарцисоидност, јер би он био идеалан и с овим сте нараштајем могли бити успешни", почео је Славнић.

Једном приликом је отишао толико далеко да је изјавио да хрватска селекција нема "играче с м**има и ку**не синове".

- Да, једном приликом рекао сам то. Када сам ушао у репрезентацију, нисам разумео што се подразумева под ку**иним сином. А то није увреда, него се мисли да је нетко мангуп. Ми имамо тај спортски безобразлук, ту дрчност, она нас више краси него вас Хрвате. Ви сте углавном учтиви, фини и мирни. За разлику од кошаркаша из Загреба, који су били пристојни као девојчице, Сканси и Тврдић јесу били мало дрчнији па је, по мом тренерском доласку у Сплит, мој први задатак био да тадашње играче мало 'покварим'".

Сложио се са чувеним Дином Рађом да је проблем Хрватске и у спортским радницима.

- Ви сте мајстори за уништавање кошарке. Не могу веровати да се један Сплит не може опоравити. Па шта раде ти ваши спортски радници? Зар ти слана вода толико испере мозак да више ништа не разумеш?".

Славнић је отишао корак даље анализирајући поједине хрватске спортисте и њихов однос према Србији.

- Као спортиста сам обишао цео свет, а сада више волим једноставне излете по Србији. Били смо и у Хрватској, из које носим лепа сећања, што не значи да о свима мислим лепо. Оне који су националисти не волим, с таквима нисам имао додира. Ја сам југоносталгичар и такав ћу и умрети, а ако Хрват не сме рећи то, онда је то ваш проблем. Остварили сте своју жељу за одцепљењем и нема потребе да имате комплекс Срба и Југославије, а видим да се код вас брише и све што је било добро у то време. Не морамо се волети, али нема ни потребе да се мрзимо. Не смемо бити затровани политиком, а неки су се ваши спортисти током рата пожурили рећи нешто против Срба да би се тако увукли у гу**цу политичком естаблишменту", закључио је Славнић.

(Вечерњи лист)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)