ПЕШИЋ СЕ НУДИ ЗА НОВИ ПОСАО: Не бих имао никакву баријеру да водим Партизан

Новости онлине

04. 11. 2020. у 09:52

ПЕШИЋ СЕ НУДИ ЗА НОВИ ПОСАО: Не бих имао никакву баријеру да водим Партизан

Фото: Н.Параушић

ИСКУСНИ кошаркашки стручњак Светислав Кари Пешић признао је да не би имао никакву баријеру да преузме Партизан, иако је у два наврата водио Црвену звезду.

Пешић тренутно одмара у Минхену, након што је почетком лета раскинуо уговор са Барселоном, а у разговору за "Спортски журнал" је рекао:

- Да ли бих водио Партизан? Добро питање, нисам о томе размишљао. У овој сезони не, већ сам донео одлуку да нећу да тренирам ниједан клуб. Желим да видим како ће се ситуација са пандемијом развијати.

А на питање да ли би имао баријеру да преузме Партизан, мада је као играч из Пирота стигао управо међу црно-беле, Пешић је додао:

- Што бих имао баријеру! Мада, логичније је да будем тренер Пирота, тамо сам почео. Иако је можда примереније да у Србији држим клинике, семинаре, предавања, евентуално неком будем помоћни тренер. Још нисам донео никакву одлуку шта ћу радити у будућности.

- Кад би знао да ми кошарка за годину дана неће недостајати, објавио бих да престајем. У транзицији сам. Нећу да кажем да сам завршио каријеру, јер осећам да могу још тога да пружим. Али не знам где и када.

Наши стручњаци су до сада освајали 19 пута Евролигу, а сада је у првом плану млађа генерација (Александар Ђорђевић, Саша Обрадовић, Игор Кокошков).

- Ђорђевић је у Виртусу који има амбиција да постане стални члан Евролиге, прошле сезоне је доминирао у Италији, био први у тренутку прекида, одлично стајао у Еврокупу. Обрадовић је довео доста добра појачања у Црвену звезду, сада од њих треба направити тим. Има и тројица-четворица нашим, мора да постоји баланс између странаца и домаћих играча. Кокошков је у Фенербахчеу, био је година у НБА, са Словенијом је шампион Европе", истакао је трофејни стручњак.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)