СТЕФАН БИРЧЕВИЋ, СА ФУНКЦИЈЕ СПОРТСКОГ ДИРЕКТОРА ЗА "НОВОСТИ": Играмо у Првој српској лиги и напашћемо виши ранг

Г. К.

28. 10. 2020. у 08:05

ПРОСЛАВЉЕНИ српски репрезентативац и доскорашњи кошаркаш београдског Партизана, Стефан Бирчевић налази се на почетку новог задатка, јер одскора је спортски директор Кошаркашког клуба Борац из Лазаревца.

СТЕФАН БИРЧЕВИЋ, СА ФУНКЦИЈЕ СПОРТСКОГ ДИРЕКТОРА ЗА НОВОСТИ: Играмо у Првој српској лиги и напашћемо виши ранг

ФОТО: Приватна Архива

Популарни Бирча, за "Новости", говори о томе шта га је привукло да се прихвати новог посла у јеку још активне играчке каријере и врати се у родни град, како би покушао да помогне малом клубу који сања велике снове.

У Борцу сам већ шест година, тачније откад клуб и постоји. Са својим зетом сам, заправо, један од оснивача клуба. Сада се та прича мало уозбиљила и кренула узлазном путањом. Добили смо подршку озбиљних људи у граду и договорили се да добијем званичну функцију. На мене је пао задатак да оформим тим, пошто сам знао доста тих младих момака из Лазаревца - одмах на почетку разговора је Бирчевић објаснио како ствари стоје.

Клуб је, такође, скоро променио име. Уместо назива ЛА Баскет, на челу са новим Управним одбором је договорено да се име промени у Борац, исто као и локални фудбалски клуб. Амбиције новог руководства су све веће.

ФОТО: Приватна Архива

Бирчевић и глумац Милан Васић


"Ове сезоне ћемо играти у Првој српској лиги и одмах ћемо покушати да се домогнемо вишег ранга. Мислим да имамо велике шансе. Направили смо добар тим са квалитетним тренером, Марком Љубојевићем, и уз све то имамо сјајне услове. Појачани смо у сваком смислу, пре свега у организационом. За председника је именован Владимир Илић, генерални директор компаније "Тигар" из Пирота. Уз нас су: Иван Маринковић и Срђан Алимпијевић, из управе ЕПС, као и Борис Лазић, из Октагон бета. На све то, верујем и да ће Општина да нам помогне",  са великим самопоуздањем у гласу закључује медаљама окићени репрезентативац. 

ИГРАЋУ ЈОШ ПЕТ ГОДИНА

БИРЧЕВИЋ од растанка са Партизаном на крају прошле сезоне још нема нови ангажман. Вредно тренира и мудро чека понуду која би се поклопила са његовим жељама, али и напомиње да крај још није близу.

"Играћу још најмање четири-пет година. Искрено, немам амбиције да се после каријере бавим тренерским или некаквим функционерским послом. Ово у Борцу је још на аматерском нивоу и уз идеалан сценарио, прича ће се уозбиљити таман кад одлучим да завршим играчку каријеру".

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)