ЛУЧИЋ О САРАДЊИ СА ТРИНКИЈЕРИЈЕМ: Андреа се и у Минхену декларише као "Гробар"!

Novosti online

23. 10. 2020. у 14:25

ЛУЧИЋ О САРАДЊИ СА ТРИНКИЈЕРИЈЕМ: Андреа се и у Минхену декларише као Гробар!

ФОТО: ЕПА

КОШАРКАШИ Бајерна одлично су стартовали ове сезоне у Евролиги, скор 3-1 то најбоље показује, али више од тога две гостујуће победе на теренима вечитих кандидата за највиши пласман, Фенербахчеа и Макабија.

Баварци су претходнох сезона "лутали", није то био тим за највећа дела, али је све "преко ноћи" променио долазак Андрее Тринкијерија - кључног састојка који је недостајао за ауторитативнији Бајерн у Евролиги.

То потврђују и речи сјајног Владимира Лучића, ударног Тринкијеријевог адута.

- Андреа има сличну философију као и остали тренери, а она гласи – на тренингу заслужи минуте. Када се улоге расподеле, онда је твоје браниш место на свакој наредној утакмици. Просто је, ако си добар ту си, на паркету. Ако играш лоше онда идеш на клупу. Готово да сви тренери размишљају на такав начин - каже за Спорт клуб Лучић о сарадњи са тренером.

Лучић каже да Италијан извлачи од играча оно најбоље.

- Захтеван је прилично. Увек је ту доста детаља, информација... Он има све што треба да има тренер, који је међу најбољима у Европи. Његови досадашњи резултати су то и показали. Не само сада код нас него и пре. Рецимо, за оне игре и резултате Партизана у прошлој сезони њему иду велике заслуге. Можда и највеће.

Обојицу их повезује Партизан, а Лучић каже да Тринкијери са поносом истиче своју навијачку припадност црно-блима и у Минхену.

- Андреа се и у Бајерну декларише као Гробар! Имамо доста Балканаца у тиму и када дође до неких пецкања на ту тему, он је на нашој страни. Прокоментаришемо некада резултате Партизана, али ништа више од тога - каже Лучић.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)