ОБРАДОВИЋ: Највећа победа неће бити освајање трофеја, већ када арене поново буду пуне!

Танјуг

21. 10. 2020. у 11:50 >> 12:01

Трофејни кошаркашки стручњак Жељко Обрадовић, председник Удружења тренера Евролиге, изјавио је да ће највећи тријумф бити када хале поново буду испуњене до последњег места.

ОБРАДОВИЋ: Највећа победа неће бити освајање трофеја, већ када арене поново буду пуне!

Фото: Н. Параушић

Српски тренер огласио се саопштејем у којем наводи да сви тренери пружају подршку Евролиги у проналажењу најбољих решења за такмичење, а подршку су упутили свим људима који су заражени корона вирусом, међу којима су били и тренери Барселоне и ЦСКА Шарунас Јасикевичијус и Димитрис Итудис, као и тренеру Зенита Ћавију Пасквалу, играчима и функционерима, који се и даље боре са вирусом.

"Здравље је изнад свега и ту нема преговора у овим тешким временима. Вирус утиче на све аспекте живота. Кошарка и сви учесници Евролиге такође су погодњени и сви патимо на исти начин. Ова пандемија нас понекад чини беспомоћним, али пуни смо наде", рекао је Обрадовић у свом саопштењу.

Борд тренера подржао је и одлуклу о промени правила да се утакмцие које су одложене због корона вируса, не региструју службеним резутатом, већ да буду одигране ако то простор у распореду такмичења дозволи.

"Ми тренери нудимо своје знање и искуство, храброст и љубав према овој сјајној игри. Сигурни смо да је то оно што милиони навијача очекују и заслужују од нас. Не излазимо за сто са конкретним предлозима, али имамо предлоге и имамо мишљења, на пример о медицинском протоколу. Као и сви навијачи и љубитељи ове игре и ми желимо да се вратимо још јачи. Највећа победа за све нас сада неће бити освајање трофеја Евролиге, већ када све арене поново буду попуњене до последњег места", наводи се су саопштењу.

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

АМЕРИКАНЦИ НЕ ПОШТУЈУ НИКОЛУ: Сезона још није почела, а Јокић је већ отписан