ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА ЦРНО-БЕЛЕ: Партизан добио спор са банком, клуб профитирао 2,3 милиона евра

Новости онлине

20. 10. 2020. у 16:35 >> 22:12

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА ЦРНО-БЕЛЕ: Партизан добио спор са банком, клуб профитирао 2,3 милиона евра

ФОТО: КК Партизан/Драгана Стјепановић

ТРОГОДИШЊА борба КК Партизан са штетним и испоставило се, правно ништавним уговором које је клуб имао са Експо банком (Некада Марфин банка) дала је резултата.

Суд је донео првостепену пресуду и она гласи:

Партизан банци не дугује ништа, док је банка дужна да клубу уплати надокнаду за рекламирање у износу од 77 милиона динара, плус припрадајуће камате. У збиру, дуг банке према КК Партизан износи око 105 милиона динара.

Када се на износ који ће клуб приходовати дода сума од 1.450.000 евра, колико је износило потраживање банке према Партизану пре тужбе, долази се до укупне финансијске користи за клуб у износу већем од 2,3 милиона евра.

Ова одлука је првостепена и све стране у поступку имају право на жалбу. Ипак, председник КК Партизан Остоја Мијаиловић изражава задовољство због оваквог исхода судског поступка.

- Веровали смо у овај процес и верујемо да ће сви кораци који укључују и евентуалну жалбу бити завршени за око пола године. Као клуб, ми ћемо финансијски бенефит осетити тек када пресуда буде правоснажна, односно када банка исплати накнаду коју је суд одредио - рекао је Мијаиловић и додао:

- Овим путем желим да јавно одам признање нашем правном тиму на фантастично одрађеном послу, али и да нагласим да ћемо коначно задовољство осетити тек када када ова пресуда буде прошла кроз рачуноводство клуба. Дакле, када дуг буде раскњижен, а приход укњижен - закључио јепрви човек црно-белих.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)