РАДОЊИЋ О АБА ЛИГИ: Звезда је први фаворит

Танјуг

20. 10. 2020. у 11:39

РАДОЊИЋ О АБА ЛИГИ: Звезда је први фаворит

Фото: Драгана Стјепановић

КОШАРКАШКИ тренер Дејан Радоњић рекао је да му прија пауза и период без стреса и сматра да нема разлога за бригу када је у питању његова тренерска будућност.

Некадашњи тренер Црвене звезде, након одласка из минхенског Бајерна нема ангажман, а многи очекују да га ускоро виде у новом клубу.

- Када дође време да се донесу одлуке, онда бих можда могао нешто конкретно да кажем, сада не", рекао је Радоњић у Меридиановој емисији "Мој угао".

- Мислим да је нека брига постојала након завршетка каријере, јер сам морао да донесем одлуку. Имао сам срећу да сам већ при крају каијере преломио у ком правцу ћу да идем, брзо сам добио посао. Ја сам ту прву бригу лако препородио, а ова тренутна позиција је нормална за тренера. То се дешава и тога мора бити".

Боравак у Немачкој донео је солидне резултате, па је многе можда и изненадио растанак Радоњића и Бајерна.

- У резултатком смислу је то било задовољавајуће. На почетку је било доста рискантно, дошао сам пред крај сезоне, било је мало времена за било шта, а требало је освојити титулу. Нова сезона је такође била добра. "

Имао је занимљиве сезоне и на клупи Црвене звезде и на клупи Бајерна, али кошаркашки стручњак истиче да се то не упоређује.

- Није моје да оцењујем који резултат је јачи. То је за Бајерн велика ствар, било је доста интересантно гледати како ће се то развијати. Успели смо да будемо добри, 14 победа јесте разлог за задовољство."

Иако многи спекулишу да ли се између Радоњића и Звезде догодило нешто лоше, кошаркашки стручњак је увек похвално говорио о свом бившем клубу, па је тако било и овог пута.

- Мислим да то нико не зна. Провео сам сјајан период у Звезди, не бих могао, све и да хоћу, да кажем нешто другачије. Није то зато што ја то нећу, него је мој став такав да је време у Звезди мени донело сјајне ствари и ја то тако видим и тако се осећам", рекао је Радоњић, који се осврнуо на и на овосезонски старт клуба са Малог Калемегдана.

- Направили су добре промене, тим је добар и појачан добрим играчима, који ће дати оно што је потребно целој екипи. Можемо доста тога доброг очекивати од Звезде у овој сезони. Изгледа је Звезда јако добро, имала је одличан приступ и висок квалитет игре, и отуда тако велика разлика. С правом се Звезда сматра за највећег фаворита за освајање АБА лиге. Рано је доносити закључке, али Звезда иде у добром правцу", рекао је Радоњић.

Легендарни Дино Рађа недавно је изјавио како АБА лига губи смисао и да готово никога више не интересује, али Радоњић има нешто другачије виђење регионалне кошаркашке лиге.

- АБА се развијала дуго, ја сам играо у првој сезони, па онда сам био ту када је АБА давала три члана за Евролигу. Била је јака до те мере да је фигурирала као једна од најјачих лига, међутим изгубила су се сада два места, али имамо доста простора да учествујемо у Еврокупу. АБА је добро решење и потреба на овим просторима, јер даје могућност да се играју и европска такмичења", закључио је Радоњић.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)