ЛЕГЕНДАРНИ ХРВАТ ПРЕКРСТИО СРБИНА ИЗ СПЛИТА: Пошаљеш свог клинца у Горицу, а доведеш Илију Петковића из ФМП-а

Новости онлине

20. 10. 2020. у 10:41

ЛЕГЕНДАРНИ ХРВАТ ПРЕКРСТИО СРБИНА ИЗ СПЛИТА: Пошаљеш свог клинца у Горицу, а доведеш Илију Петковића из ФМП-а

Ацо Петровић фото: Н.Параушић

ЛЕГЕНДАРНИ хрватски кошаркашки стручњак Александар Петровић, који тренутно седи на клупи репрезентације Бразила причао је о стању у кошарци на просторима бивше Југославије.

Наравно, посебан осврт је био на хрватске клубове, којима не цветају руже на Јадрану.

- Када смо највећи оптимисти можемо да кажемо да је буџет најскупљег хрватског клуба 400 хиљада евра, а Звезда, Партизан, Будућност су на осам, девет милиона евра - тешко је говорити о равноправној борби. Ту преостаје оно што је направила Цибона, да се окрене селекцији и младим играчима. Она је у другачијем положају у односу на Задар и Сплит, има Радовчића, Гњидића, Дрежњака, Накића и Пркачина, петорка која је будућност хрватске кошарке. Ту видим смисла. Не видим спектакуларног смисла у избору пет странаца сумњивог квалитета,казао је Петровић.

Затим је Петровић анализирао ситуацију у Задру и Сплиту, где направио једну велику грешку. Наиме, “прекрстио” је потенцијалног репрезентативца Србије Илију Ђоковића у Илију Петковића.

- Тешко ми је да схватим да Сплит пусти своја два, три "клинца". Калајџић је завршио у Горици, а на његово место долази, мислим да се зове, Илија Петковић из ФМП-а који може да буде превага. Међутим, ако доведете Санија Чампару који је лошији играч од Калајџића, ту стављам знак питања. Што се тиче Задра, Мршић као селектор репрезентације, мислим да је дошао прекасно јер су сви домаћи таленти потписали за Цибону. Задру је преостала да игра са странцима који ми се не чини превише успешни засад, закључио је Петровић за радио Хрватска.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)