ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Сведоци смо покушаја да се АБА лига деградира! У каквој лиги треба да играмо?!

Novosti online

02. 10. 2020. у 16:56

ДОНЕДАВНО је било питање да ли ће АБА лига наставити да постоји, а онда се у кратком року све променило на задовољство свих љубитеља кошарке.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Сведоци смо покушаја да се АБА лига деградира! У каквој лиги треба да играмо?!

ФОТО: КК Црвена звезда


Јадранска лига ће се играти, први меч је на програму вечерас, ФМП дочекује Приморску.Ипак, управа Црвене звезде мтс је пред почетак самог такмичења одлучила да се огласи саопштењем.

"КК Црвена звезда као један од учесника АБА лиге и њених сувласника, увек се борио за правно уређену лигу, која ће подићи кошарку на овим просторима на виши ниво", наводи се у саопштењу Звезде и додаје: 

"У години у којој би прославили две деценије живота идеје о регионалном повезивању сведоци смо покушаја да се лига, и ова идеја деградирају. Како другачије окарактерисати такмичење у коме се поједини клубови не придржавају ни одлука за које су сами гласали, и у које улазимо без усвојених “пропозиција такмичења”, потврде именовања директора, спортског директора, дисциплинског судије… што је јединствен случај у свету спорта!

У циљу истинитог информисања јавности, спречавања било каквих изношења дезинформација којих је у претходном периоду било много, КК Црвена звезда мтс доставља јавности на увид једногласно донете одлуке са Скупштина АБА ЛИГЕ, које је један клуб, који је за исте позитивно гласао, покушао да стопира у регистрацији.

КК Црвена звезда мтс на увид јавности доставља и вансудско поравнање ( извансудску нагодбу ) која је својим спровођењем требала довести у правно уређено стање АБА ЛИГУ!

Опструкцијом једног клуба та нагодба је временски истекла и више нема правно важење. Зато је судски поступак настављен, а КК Црвена звезда ће се изборити за уређену лигу чији је сувласник свим правним средствима.

Кликом на ЛИНК можете приступити и погледати следећа документа у ПДФ формату;

1. Вансудска нагодба између АБА лиге јтд и КК Црвена звезда мтс;

2. Одлука “Нагодба између АБА лиге јтд и КК Црвена звезда мтс”;
3. Одлука “Пријеноси уђела донета 27.05.2020.године” донета 27.05.2020.године
4.Одлука “Пријенос уђела  Цедевита Олимпија – Морнар Бар” од дана 16.07.2020.године;

Пратите"Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Pekson

02.10.2020. 17:23

Bolje gospodo iz Zeleznika da ste cuvali Srpsku ligu da centri poput Kraljeva,Leskovca ,Nisa,Kragujevca,Novog sada i hale u njima ne zvrje prazne na utakmicama,nego sto se zalazete za Jugo ligu ciji je raspad samo pitanje vremena.