ТРИНКИЈЕРИ: Заслужио сам право да бирам за кога ћу да радим! Када сам дошао у Партизан мислили су да сам луд или пијан!

Novosti online

21. 09. 2020. у 21:02

ТРИНКИЈЕРИ: Заслужио сам право да бирам за кога ћу да радим! Када сам дошао у Партизан мислили су да сам луд или пијан!

Фото: Н. Параушић

У ТЕШКОМ тренутку за клуб Андреа Тринкијери је преузео Партизан.

У Хумској је провео сезону и по, освојио је два Купа Радивој Кораћ, као и АБА Суперкуп, а у својој другој сезони имао је са црно-белима запажену улогу и у Еврокупу. Како је дошао, тако је и напустио Србију - неочекивано. 

"То је било једно од најбитнијих искустава у мојој каријери. Била је то једна од најконтроверзнијих одлука у мом животу, али сам ту и доживео више успеха него икада раније. Било је то сензационално искуство", рекао је Тринкијери у интервјуу за "ТрендБаскет". 

Присетио се самог почетка...

"Дошао сам у клуб који је био у тешкој ситуацији. Уз много рада и уз помоћ навијача који су имали безусловну љубав, успели смо нешто да урадимо. То је сада озбиљан клуб са добрим играчима који су такви постали током претходних годину и по дана када смо сарађивали. Партизан је и зарадио битан новац на играчима као што су Вања Маринковић, Џоку Лендејлу. Освојили смо три трофеја и били спремни за још много".

Објаснио је Италијан и због чега нија лако бити тренер "парног ваљка". 

"Веома је тешко бити тренер Партизана јер је то веома посебна улога. То је као бити тренер гиганата као што су Реал Мадрид и Бајерн у фудбалу. На неким утакмицама је било 20.000 навијача. Било је прелепо, незаборавно и због тога сам напредовао. Када сам одабрао да одем у Партизан сви су ме питали: 'Да ли си луд, да ли си пијан?'. Знао сам да је то огроман ризик. Али, желео сам да научим неке другачије ствари. Тако да било је то незаборавно и дивно".

На крају је открио због чега је одабрао да се пресели у немачки Бајерн. 

"Ја сам прво одлучио да не желим да останем (у Партизану) из неколико различитих разлога. После 25 година каријере мислим да имам право да бирам за кога желим или не желим да радим. Када сам одлучио да затворим ту књигу желео сам да отворим нову - и ту је био Бајерн", рекао је Тринкијери. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

revolution

21.09.2020. 21:38

trinki ragazzi...dosao si zbog kluba i navijaca....a onda ti biras za koga radis.....radis maestro za navijace za klub, a ne za onog ko ga vodi.....ako ti je smetao ostoja nisi trebao ni da dolazis.....