ДА ЛИ ЈЕ НА ПОМОЛУ ВЕЛИКИ СКАНДАЛ? Партизану угрожено учешће у АБА лиги

Новости онлине

10. 09. 2020. у 17:41

БЛИЖИ се почетак АБА лиге, а црногорска "Побједа" доноси информацију да ће у петак или понедељак бити организована видео-конференција на којој ће се тражити решење спора са Партизаном.

ДА ЛИ ЈЕ НА ПОМОЛУ ВЕЛИКИ СКАНДАЛ? Партизану угрожено учешће у АБА лиги

Фото: КК Партизан/Д.Стјепановић

Подсећања ради, црно-бели су тражили да се не дозволи ФМП-у да има представника у председништву регионалног такмичења, али то није наишло на подршку других клубова.

И баш Због тога из Хумске још увек нису послали документацију за регистрацију у лиги, што је већ сада велики проблем. 

А рок да то учине је до петка поподне.

- Управа бившег првака Европе из Београда је на једном од ранијих састанака дозволила учешће ФМП-а у самом такмичењу за наредну сезону, без обзира на актуелни спор. Партизан већ месецима покушава да докаже везе ФМП-а и Црвене звезде. Управа црно-белих сматра да људима из управе ФМП-а није место ни у предсједништву ни у органима руковођења регионалне кошаркашке елите", наводи "Побједа".

- Такође, клубови АБА лиге су и раније прихватили, да комплетан спор добије епилог на Суду за арбитражу у швајцарској Лозани - што је врховно тело за све правне спорове у свету спорта. Став осталих АБА лигаша је да, док процес у Лозани не добије епилог, ФМП има и место у такмичењу и челнике у руководећим органима лиге", додаје се у тексту.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)