"ВЕЛИКА СРАМОТА АБА ЛИГЕ": Партизан жустро реаговао на избор ФМП-а

Новости онлине

02. 09. 2020. у 18:41

КОШАРКАШКИ клуб Партизан саопштио је данас да је сваки потез актуелног Председништва АБА лиге нелегалан, да нема правну снагу и да ће га црно-бели "третирати као ваздух".

ВЕЛИКА СРАМОТА АБА ЛИГЕ: Партизан жустро реаговао на избор ФМП-а

Фото: КК Партизан/Д.Стјепановић

АБА лига је саопштила да су чланови Председништва, председник Зоран Тошковић (ФМП) и два потпредседника Ђордије Павићевић (Морнар Бар) и Жељко Жилавец (Задар) данас одржали прву седницу за предстојећу сезону и да је донета серија одлука, изузетно важних за функционисање регионалног такмичења, посебно током пандемије корона вируса.

Партизан је недавно тражио да се ФМП искључи из АБА лиге због повезаности са Црвеном звездом и на Скупштини је блокирао именовање новог председавајућег Зорана Тошковића.

"Председништво у овом облику не постоји јер ФМП нема власнички удео у лиги. Овакав текст на сајту представља велику срамоту АБА лиге. Сваки потез овог нелегалног органа нема никакву правну снагу и КК Партизан ће их третирати као ваздух, а појединци би за ово могли да одговарају", навео је Партизан у саопштењу на Твитеру.

Између осталог, саопштено је и да је усвојена информација у вези са вансудском нагодбом АБА лиге и Црвене звезде и потврђен је став Председништва у вези са реализацијом нагодбе.

Једногласно је одлучено и да се што пре закаже нова седница, у циљу да се обезбеди реализација одлука донетих на претходним седницама Скупштине АБА лиге и неометано функционисање такмичења.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)