ПРОМЕНЕ У САКРАМЕНТУ: Дивац одлази!

Н. Ст.

субота, 15. 08. 2020. у 00:35

ПРОМЕНЕ У САКРАМЕНТУ: Дивац одлази!

Фото: ЕПА

НИ ове сезоне Сакраменто није успео да прође у плеј-оф НБА лиге.

Навијачи су имали велика очекивања, надали су се доигравању, али је после утакмица у Орланду њихов тим и дефинитивно остао без шанси. Већ тада су почеле разне спекулације око неопходних промена, а данас стижу нове информације из Америке.

Према сазнањима портала „Атлетик“ генерални менаџер Кингса Владе Дивац је одлучио да се повуче са те позиције после пет сезона. Његово место, бар привремено, заузеће Џо Думарс који је био његов саветник.

Думарс ће бити један од људи задужен за ангажовање новог генералног менаџера. Такође, каоко јавља Сем Амик, позиција првог тренера Лука Волтона није угрожена, иако су и Дивац и он имали важећи уговор до сезоне 2022/23. Подсећају и да је Владе био тај који га је довео на ту позицију.

Једна од ствари коју су највише замерали Дивцу у последње време јесте та што је на драфту 2018. године као другог пика бирао Марвина Беглија, а не Луку Дончића који се и сам нудио „краљевима“. Тако је ове сезоне Дончић био један од најзаслужнијих што су Мавси у плеј-офу...

Како су ствари кренуле, постоје реалне шансе да Дивац не буде једини који одлази из Сакрамента.

- Била је ово веома тешка одлука, али верујемо да је ово најбољи пут за нас пошто желимо да направимо победнички тим који наши верни навијачи заслужују. Захвални смо Дивцу на лидерским способностима, посвећености, напорном раду како на терену тако и ван њега. Заувек ће бити део наше породице - наводи се у саопштењу власника клуба Вивека Ранадива.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)