ОБРАДОВИЋ О СТАРТУ ПРИПРЕМА: Почели смо са упознавањем и прављењем добре хемије

Танјуг

13. 08. 2020. у 14:51

ТРЕНЕР кошаркаша Црвене звезде Саша Обрадовић рекао је данас да је "добра хемија" изузетно важна за игре у континуитету.

ОБРАДОВИЋ О СТАРТУ ПРИПРЕМА: Почели смо са упознавањем и прављењем добре хемије

Фото архива ВН

"Мислим да су сви једва дочекали да почне да се игра после паузе која је трајала неколико месеци. Треба бити паметан и добро осмислити наредни период у ком је ризик од повреда сигурно мало већи. Међутим, најважније је да смо се скупили и да смо почели са тренинзима, упознавањем и прављењем добре хемије. Први утисци су добри, играчи су дошли прилично спремни што је много важно", рекао је Обрадовић за сајт клуба.

Он је истакао да играчи знају који су циљеви и шта се од њих очекује.

"Први део користимо за базичне припреме у комбинацији са технички-тактичком припремом. Прва фаза ће бити сигурно умеренија него што је то иначе било. Мислим да треба да водимо рачуна о здрављу играча, врло смо дисциплиновани што се тиче мера и онога што прописује здравство. У овом хотелу понекад и није лако да се не сликате и одбијати некога, али смо прихватили то као један део мера које морамо да поштујемо. Што се самог тима тиче, понављам, дошли су играчи прилично мотивисани. Знају који су циљеви и која су очекивања и жељни су да се докажу", казао је Обрадовић.

По његовим речима, амерички кошаркаши који су дошли имају добар карактер.

"Осим базичних физичких припрема који су јак предуслов за играње у континуитету изузетно је важно да створимо хемију између играча, новајлија, чак и неких играча који су ту који се познају. Старији Звездини играчи треба да прихвате нове, а нови Американци морају са својим сународницима да се социјализују. Мислим да избором добрих карактера, а то јесте сигурно, део посла је урађен. Други део посла је пред нама, уз то да останемо здрави и то ће бити акценат у наредних 17 дана", навео је Обрадовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)