ХРВАТА НИ ДАНАС НИЈЕ СРАМОТА: Рађа причао о Туђману, јагњетини после Олује и открио зашто Кукоч није дошао у Книн

Новости онлине

07. 08. 2020. у 20:00

ХРВАТА НИ ДАНАС НИЈЕ СРАМОТА: Рађа причао о Туђману, јагњетини после Олује и открио зашто Кукоч није дошао у Книн

Фото: Н.Параушић

Легендарни хрватски кошаркаш Дино Рађа у разговору за "Вечерњи лист" присетио се успеха из играчких дана, с посебним освртом на финале Олимпијских игара из 1992. године против САД, чија се 28. годишњица обележава у суботу.

Пре тог финала, које су Хрвати изгубили, Фрањо Туђман је у разговору са играчима "договорио" да ће их частити јагњетином на Книнској тврђави, па им је то обећање и испунио...

И то дан након злочиначке акције "Олуја" којој је протерано 250.000 Срба из Хрватске.

"Председник Туђман нас је примио уочи одласка у Барселону и тада је пао договор, ми медаљу на Олимпијским играма, он нама јагњетину у Книну. Био сам код својих на ручку када је дошао позив да кренем за Книн, нисам смео никоме ништа рећи", испричао је Рађа за "Вечерњи лист".

Уз њега је био ту и Стојко Вранковић, али не и најпознатији хрватски кошаркаш. Постојале су разне приче око тога зашто Кукоч није био ту, које Рађа демантује... Стигли су хеликоптером.

"Тони Кукоч је био са мном. Рекли су ми у пет поподне на аеродрому. Нисам никоме смео рећи ништа, ни властитој мајци, па тако ни њему. А и ко сам био ја да се мешам у државни протокол? Ја сам био уверен да је и Тони добио позив. Што се догодило, зашто се он није нашао тамо, не знам", навео је Рађа коме као да је било непријатно док је говорио о овој теми.

"Ниједан рат није леп. Без обзира на ситуацију...", застао је Рађа.

"Колико нам је било драго да што је готово, толико би нам стискало срце када смо видели рупе од граната и метака. Стисне ти се срце и душа, зашто је све то требало бити тако? Најежио сам се када се дизала хрватска застава, а ја сам понео и Хајдукову".

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Još jedan pozdrav za sve jugonostalgičare...nikako da shvate. Doduše, kakav smo narod ne bi me iznenadilo kad bi uskoro Tompson održao koncert u Beogradu, siguran sam da bi trazili kartu više. Već se našao Srbin koji slavi Oluju zajedno sa ustašama i zahvaljuje im se što su mu ubili babu. Ipak je zaslužila jer je bila Srpkinja i nije pobegla.

31 KOMEHTAP

07.08.2020. 21:05

Патетика до дна па нема више где!!! И шта сада ми треба као да саосећамо са тобом што после 28 година ти нешто као кукаш и јадикујеш на укусним вам јагњићима тада са вашим крволочним прецедником крватске у сред Книна!?! Шта као "... Стискала су вам се срца и душе ..." ма пази молим те да нису ... а јагњићи само клизе низ гушицу па у стомаче!!! Изгледа да данас полако нестају са рачуна новци за јагњенца па се присећамо старих дана да још мало зарадимо са стране!!!

niko

08.08.2020. 08:56

ne vidim nikakav problem u ovom textu ,niti nesto moze da se zamjeri dini .On je za mene ostao kosarkas ex ju.To sto je isao u knin posle pada ,nista tu nema lose.Mi smo izgubili oni su dobili i zavrseno jednom za svagda.Izgubili smo i kosovo a sreca sto rat nije nastavljen inace i u bosni nas nebi ostalo.I najbitnije svi nasi ratovi i onaj zadnji na kosovu,svi su zavrsavani u kancelarijama a ne u rovu.