БУЛДОЖЕР КОЈИ ЈЕ ВОЛЕО КАРАЂОРЂЕВУ ШНИЦЛУ: Ко је био Мајкл Оџо

Novosti online

07. 08. 2020. у 14:34 >> 14:47

БУЛДОЖЕР КОЈИ ЈЕ ВОЛЕО КАРАЂОРЂЕВУ ШНИЦЛУ: Ко је био Мајкл Оџо

Фото: Euroleague

УЖАСНА вест потресла је Србију у петак. У Београду је, током индивидуалног тренинга, преминуо доскорашњи кошаркаш Црвене звезде Мајкл Оџо.

Један од мезимаца навијача јадранског евролигаша рођен је 5. јануара 1993. године у Лагосу. Као и сваки Нигеријац, прво се посветио фудбалу, да би на кошаркашки паркет прешао, за данашње прилике, веома касно, са 16 година.

Ипак, сјајне физичке предиспозиције и таленат били су му улазна карта за Флорида Стејт колеџ. Повреда колена на последњој години студија отежала му је излазак на драфт, па се лета 2017. године обрео у Београду, где је задужио опрему ФМП.

После сезоне у којој је био један од најбољих играча "пантера", снажни центар је стигао до дреса Црвене звезде, који је носио последње две године. Током боравка на Малом Калемегдану постао је један од омиљених кошаркаша међу навијачима црвено-белих, а у једном од интервјуа за себе је у шали рекао да је на терену булдожер, насилник.

Са 216 цм висине и 140 килограма мишића Оџо је био прилично доминантан у дуелима са ривалима, а говорио је да воли традиционална српска јела, међу којима се издвајала Карађорђева шницла.

Широк осмех је био један од препознатљивих знакова доброћудног нигеријског дива, који је у једном од интервјуа за портал "Моцартспорт" рекао:

- Некада живот не можете да схватите превише озбиљно. Увек се трудим да нађем начин да ставим осмех на лице. Да нађем најбоље решење. Да се смејем, да видим шта могу да урадим. Осмех долази као плод менталитета. Мајка нас је увек саветовала да да гледамо најбоље стране онога што имамо. Да искористимо шансе које нам се пружају. Нико не зна шта ће бити сутра. Види шта можеш данас да урадиш. И извуци највише што можеш - причао је Мајкл Оџо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)