ЛЕБРОН НЕЋЕ НОСИТИ СЛОГАН УМЕСТО ИМЕНА НА ДРЕСУ

Танјуг

12. 07. 2020. у 10:17 >> 12:11

ЛЕБРОН НЕЋЕ НОСИТИ СЛОГАН УМЕСТО ИМЕНА НА ДРЕСУ

Фото: ЕПА

КОШАРКАШ Лос Анђелес Лејкерса Леброн Џејмс изјавио је да неће искористити право да у наставку НБА сезоне у Орланду уместо свог имена на дресу носи поруку за социјалну равноправност и правду.

Џејмс и нејгови саиграчи из Лејкерса у четвртак су стигли у спортски комплекс Дизниленд у Орланду, где ће крајем јула 22 екипе наставити прекинуту НБА сезону.

У суботу су одржали и први тренинг, уочи којег је "Kраљ" одржао видео конференцију за медије.

- Не морам да имам нешто на леђима свог дреса како би људи схватилли моју мисију или знали за што се залажем и због чега сам овде - рекао је Џејмс, преноси "ЕСПН".

Он је додао да подржава све оне који су одлучили да ставе једну од 29 порука које је НБА лига унапред одобрила.

- Мислим да је то сјајно, али подржавам и све оне који се нису за то одлучили - рекао је.

Најјача кошаркашка лига је одобрила 29 слогана, односно натписа, међу којима су играчи могли одабрати један који ће носити на дресу уместо свог имена.

На списку су нашли: Black Lives Matter (Crni životi su važni), Say Their Names (Reci njihova imena), Vote (Glasaj), I Can''t Breathe (Ne mogu da dišem), Justice (Pravda), Peace (Mir), Equality (Jednakost), Freedom (Sloboda), Enough (Dosta), Power to the People (Moć ljudima), Justice Now (Pravda sada), Say Her Name (Reci njeno ime), Si Se Puede (Da, ti možeš), Liberation (Oslobođenje), See Us (Vidite nas), Hear Us (Čujte nas), Respect Us (Poštujte nas), Love Us (Volite nas), Listen (Slušaj), Listen to Us (Slušajte nas), Stand Up (Usprotivi se), Ally (Saveznik), Anti-Racist (Antirasist), I Am A Man (Ja sam čovek), Speak Up (Progovori), How Many More (Koliko još), Group Economics (Grupna ekonomija), Education Reform (Reforma obrazovanja) i Mentor.

- То је нешто што једноставно не осликава моју мисију, не поклапа се са мојим циљевима. Волео бих да сам могао да бирам шта ћу да ставим на свој дрес. Имао сам неколико идеја, али нисам био део тог процеса, што је у реду. То ме не смета - закључио је Џејмс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)