Лејкерси се надају да ће Хауард играти у Орланду

Бета

петак, 19. 06. 2020. у 11:04

Лејкерси се надају да ће Хауард играти у Орланду

ЕПА

Управа Лос Анђелес Лејкерса очекује да ће кошаркаш Двајт Хауард играти у Орланду, где ће се крајем јула наставити сезона НБА лиге.

Хауард, његов саиграч Ејвери Бредли и бек Бруклина Кајри Ирвинг недавно су изразили забринутост због наставка такмичења у сред протеста широм САД због расизма и полицијске бруталности над Афроамериканцима.

Како је пренео „Лос Анђелес Тајмс“, Лејкерси ипак очекују да ће Хауард играти, када се сезона настави 30. јула у комплексу Волта Дизнија у Орланду.

Хауард је недавно рекао да би наставак сезоне могао да одвуче пажњу са протеста "Животи црнаца су важни", али није изричито рекао да ће пропустити такмичење.

"Кошарка или време за забаву нам у овом тренутку нису потребни, то би само било одвлачење пажње", рекао је тада Хауард за Си-Ен-Ен.

Кошаркаш се огласио у среду саопштењем, у коме је навео да је "главни циљ подизањесвести и транспарентност око ствари које нас заједно брину".

"Многе наше колеге играчи се плаше да искажу став и забринутост и настављају да раде оно што верују да морају да раде. Ако неко од нас одабере да не игра, то нема никакве везе са правом другог кошаркаша да игра. Ниједном, нико од нас није рекао неком нашем брату да не иде у Орландо и то смо истакли на нашим састанцима", навео је Хауард.

Тренинг кампови требало би да почну 9. јула у Орланду и Хауард ће ускоро морати да донесе одлуку о свом наступу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)