Симоновић за “Новости” о повратку међу кошеве: Као да сам поново жив, желимо титулу чак и ако не доноси Евролигу

В. Прерадовић

петак, 19. 06. 2020. у 20:45

Симоновић за “Новости” о повратку међу кошеве: Као да сам поново жив, желимо титулу чак и ако не доноси Евролигу

АЦБ лига

ПРВИ пут од 7. марта и првенственог дуела са Хувентудом, крилни играч Уникахе Марко Симоновић одиграо је 17. јуна утакмицу против Тенерифа у оквиру завршног турнира шпанске лиге у Валенсији.

Српски репрезентативац говори за "Новости" о утисцима повратка на терен после тромесечне паузе изазване вирусном пандемијом.

- Нестваран осећај, као да сам поново жив. Сви смо дуго ишчекивали повратак на терен, осетио сам неописиву срећу. Уживали смо у утакмици, угођај је употпуњен тиме што смо стварно одиграли добро и победили квалитетног противника. Задовољан сам и физичком формом, очекивао сам да ће бити лошија.

У дворани "Ла Фонтета", осим тимова и њиховог особља, присутни су само представници медија.

- Наравно, било би боље да има публике. Али, само дајте да играмо!

На снази су стриктни безбедносни протоколи за 12 учесника завршнице најквалитетније националне лиге у Европи.

- Организација је заиста сјајна. Дванаест екипа је подељено у три хотела, у засебним смо собама, на свака три дана тестирамо се на корону. Тачно се зна кад која екипа једе, чекамо да се дезинфикује сто, мења се есцајг, руке се дезинфикују алкохолом при сваком изласку и уласку. Перу се лопте, терени, у хотел не можете да уђете без акредитације.

Дозвољени су контакти са играчима из других тимова, али је ризик од заразе сведен на минимум кретањем у скоро херметички затвореном "зеленом кругу".

- Има контаката, али се сви истог дана тестирамо и пролазимо исте процедуре. Вероватноћа да се заразимо је изузетно мала, не можемо да излазимо из хотела и знамо да смо сви "чисти". Од наших играча, са нама у хотелу су Оливер Стевић и Драган Апић, а ту су и момци из Словеније Ален Омић и Клемен Препелич. Сви смо пуни позитивних утисака.

Тренер Барселоне Светислав Пешић рекао је да ниједан учесник није без шансе за титулу у оваквим турнирским условима.

- Истина. Чињеница је да су главни фаворити Реал и Барса, па онда Басконија и Валенсија, али свако има неку шансу. Нисмо усред сезоне, вратили смо се на терен после три месеца и нико не зна како ће екипа да реагује у првој утакмици у групи, како у петој или у полуфиналу и финалу. Не игра се плеј-оф серија, што даје шансу слабијим тимовима. Наша амбиција је да пробамо да играмо што бољу кошарку.

Уникахи ни трофеј не може да донесе пласман у Евролигу.

- Тако је, али сам трофеј много значи. Сви смо почели да се бавимо кошарком због осећаја освајања титуле, тако да се не бих бунио да освојимо трофеј, иако не доноси Евролигу.

КВАЛИТЕТ ИЗНАД ОЧЕКИВАЊА

КВАЛИТЕТ кошарке у првим утакмицама завршнице шпанске АЦБ лиге превазишао је очекивања, имајући у виду дугу паузу и кратак период припрема за наставак такмичења.

- Очекивао сам да ће ниво кошарке да буде мало нижи, да би било веома добро ако екипе достигну 60-70 одсто реалног квалитета. Мислим да је пређен тај ниво. Наравно, нисмо на максимуму, али је веома добро оно што су тимови показали на почетку турнира - сматра Симоновић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)