Још гласова против наставка сезоне у НБА: Није време да се игра кошарка

Новости онлине

понедељак, 15. 06. 2020. у 12:49

Још гласова против наставка сезоне у НБА: Није време да се игра кошарка

Фото: ЕПА

Док се “Дизни ворлд” спрема за организацију наставка сезоне у најјачој кошаркашкој лиги света бивши и садашњи играчи све масовније пружају отпор према повратку на терен и јавно показују своје не слагање са одлукама.

Један од таквих је и некадашњи НБА играч Сефон Џексон, који је недавно био, као пријатељ жртве и позната личност, предводник протеста против расизма после убиства Џорџа Флојда. Он не разуме да играчи, поред свих дешавања у САД, могу да буду фокусирани на сезону и игру.

"Волим НБА. То је моја породица, али ово није време за играње кошарке. Играње кошарке ће учинити једно: склониће сву пажњу са нашег фокуса и проблема, односноонога за шта се боримо. Сви ће бити у исчекивању плеј-офа и нико неће говорити о правди и равноправности раса. ", рекао је Џексон који је за 14 сезона одиграо 858 утакмица.

КарлИрвинг предводи групу НБАзвезда које размишљају о томе да не играју у Орланду, а Лига са друге стране уверава да “онај ко не жели да игра неће бити приморан, али неће бити ни плаћен”.

Џексон очекује и реакцијувласника франшиза, од којих су већином белци превише фокусирани на посао:

„Нико од тих белих власника није проговорио, а ниједан од њих није заузео нистав о проблемима које дрмају друштво. Зато би могли да објаве видео поруку,када сезона почне, и да говорешта ми треба да радимо, а они кад треба не раде ништа. Играњем кошарке неће се урадити ништа више осим што ће се зарадити новац".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)