КРАЈ ЦРНО-БЕЛЕ МАГИЈЕ! Партизан пао у паклу Арене: Барселона зауставила захуктали парни ваљак

Novosti online

28. 03. 2023. у 22:24

КОШАРКАШИ Барселоне савладали су Партизан у 31. колу Евролиге. Коначан резултат у Штарк Арени био је 80:89 (45:44) за каталонског гиганта.

КРАЈ ЦРНО-БЕЛЕ МАГИЈЕ! Партизан пао у паклу Арене: Барселона зауставила захуктали парни ваљак

ФОТО: М. Вукадиновић

Врућ дочек за Каталонце. Од тренутка када су кошаркаши Барселоне крочили на паркет  већ добрано испуњене трибине затресле су Арену повицима  "Пута Барса ле"!  

Паклен дочек имао је и Никола Калинић, бившег играча најљућег ривала црно-белих, Црвене звезде. Цела Арена је громогласно вређала српског репрезентативца.

А онда, "гробарски" репертоар се променио.  Преко 20,000 грла скандирало је Јану Веселом, "летећем" Чеху који ће заувек остати у срцима свих у црно-белом - Ооооо Јане врати се!

ФОТО: М. Вукадиновић

Гости су боље ушли у меч, стигли до почетних 8:2, а управо Јан Весели и вечерас изузетно расположени Лапровитола повукли су свој тим.

Жељкова чета лоше је бранила и градила рекет, "дувала је промаја" са свих страна, а о томе колико је дефанзивно лоше изгледао Партизан говори и чињеница да је ривал у првој деоници промашио само два шута из игре.

Барса је након првих 10 минута игре имала 25:21, али онда је уследио "Дантеов пакао".

ФОТО: М. Вукадиновић

Усијала се рука Дантеа Егзума који је цепао мрежице и изградио средином друге четвртине максималних +8.

Од тог тренутка кренуо је велики пад у игри црно-белих, Каталонци до полувремена дефицит смањују на -1, а Никола Миротић уз сјајно шутерско вече Лапровитоле одвео је Барсу на +8.

ФОТО: М. Вукадиновић

Егзум је од тог тренутка заигра симултанку, онда када се све рушило и када нико просто није могао да пронађе дно мрежице, Данте је био тај који је вратио трачак наде црно-белима.

Имао је Партизан и -1 на старту одлучујуће деонице, али су искуство и квалитет моћне Барсе испливали на видело и прекинули црно-белу магију која је очарала Европу.

ФОТО: М. Вукадиновић

НА крају, Егзум је убацио 24, а Пантер 16 поена код црно-белих. Са друге стране, блистао је Лапровитола са 25, а Миротић је додао 19 поена.

Већ у петак Партизан чека меч против Реала у 32. колу Евролиге. Поново ће спектакл бити у Арени. Можда падне и нови рекорд по броју гледалаца...

ТРЕНУТНО СТАЊЕ НА ТАБЕЛИ ЕВРОЛИГЕ

ПАРТИЗАН - БАРСЕЛОНА 80:89

ХАЛА: "Штарк арена"

СТРЕЛЦИ:

ПАРТИЗАН: Вукчевић, Ледеј 10 (5ск), Аврамовић 6, Пантер 16, Смаилагић 6, Папапетру 2, Егзум 24, Нанели 5, Лесор 5 (6ск), Трифуновић, Анђушић, Мадар 6

БАРСЕЛОНА: Да Силва, Шанли 2, Весели 14 (6ск), Каллинић 4, Саторански 10 (5ас), Лапротитола 25 (7ас), Абринес 5, Хигинс 5, Тоби 3, Кјурик, Јокубаитис 2 (4ас), Миротић 19 (8ск)

ЧЕТВРТА ЧЕТВРТИНА

КРАЈ МЕЧА!

38. минут - Саторански погађа за три, +10 Барса, а затим Лесор спушта на 73:81.

37. минут - Егзум промашује тројку, Барса у поседу, Пантер чини фаул, па потом ван линије 6,75 промашује и Абринес, али Папапетру непрецизан на другој страни. Након неискоришћеног напада Барсе Данте Егзум је фаулиран, он погађа једно од два пенала, игра симултанку, 71:78.

35. минут - Данте Егзум за трииииии! Партизан на 68:71, али Саторански погађа, па потом Данте Егзум фаулиран. Какав меч, 68:73. Аустралијанац погађа оба пенала 70:73, драма у најави у Арени. Таман што се поново усијала атмосфера Лапровитола погађа за три, Барселона на +6, па потом Миротић погађа из офанзивног скока, за тили час Шпанци поново на +8.

34. минут - Фаул на продору над Егзумом који погађа оба пута, 65:71.

33. минут - Миротић за три са преко 9 метара! Поцепао је мрежицу Никола, па Пантер промашује ван линије 6,75, али исто чини и Кори Хигинс, Весели обезбеђује офанзивни скок, али Хигинс чини фаул у нападу. У поседу Партизана Алекси Аврамовићу лопта излази из коша на шуту за три. Јан Весели потом до нових лаких поена из рекета, 63:71, поново се Барса мало одлепила.

31. минут - Алекса Аврамовић краде лопту на старту одлучујуће деонице и погађа у контри! Шанли чини фаул потом у поседу Шпанаца, 60:66 и напад за Партизан. Затим Миротић техничка због приговора, Пантер погађа пенал, а Данте Егзум уз ударац сјајан на продору, ипак арбитри не показују фаул. Егзум се држи за кук, али ће ипак бити у могућности да настави, 63:66.

 

ТРЕЋА ЧЕТВРТИНА

 

30. минут - Кевин Пантер за три, 58:66! Барса не користи наредни напад, али Папапетруов ер-бол на истеку напада, па Миротић фаул у нападу и онда уздаси у Арени. Нанели је покушао са пола терена, лопта се нећкала по обручу и на крају несрећно испала из њега. Крај треће четвртине, велики пад црно-белих, 58:66.

29. минут - Данте Егзум фаулиран, Каталонци у бонусу, Аустралијанац погађа и једно и друго слободно бацање, црно-бели на -8. Барселона поенима са линије слободних бацања до +10, затим Егзум погађа из офанзивног скока након сопственог промашаја, а потом Никола Миротић сипа за три.

28. минут - Кевин Пантер смањује из наскока са полудистанце на -10, пре тога је Да Силва промашио отворену тројку за Барсу, а након тога Абринес чини фаул у нападу над Лесором. Партизан у поседу.

26. минут - Велике тензије у Арени након фаул који је свиран Алекси Аврамовућу у последњој секунди и то при шуту за три! Обрадовић жустро реагује, велики број упаљача и предмета завршио је на терену. Лапровитола погађа два од три, +12, наставља се крах Партизана.

25. минут - Барса на +10! Јан Весели до нових лаких поена ове вечери, Егзум промашује, а затим Миротић у транзицији.

24. минут - Кевин Пантер је након тајм-аута Жељка Обрадовић напао обруч, прошетао се кроз одбрану и погодио, али Барса наставља са убитачном шутерским периодом, Саторански је сада погодио ван линије 6,75. У поседу Партизана Пантер промашује, па и Ледеј након офанзивног скока. Затим Миротић фаулиран он погађа прво, друго не, Шпанци на +8, све до поена Алена Смаилагић након офанзивног скока, 49:55.

22. минут - Абринес показује какав је шутер, у поседу Партизана Џејмс Нанели промашује, Барса иде на 45:48, а потом Абринес поново цепа мрежицу, Барса на +6.

21. минут - Зек Ледеј је зидао под кошем и потом промашио, Јан Весели куца у контри, а потом Јам Мадар са земље, из готово немогуће позиције не погађа ни таблу, 45:46.

ДРУГА ЧЕТВРТИНА

 

20. минут - Кори Хигинс погађа, а затим фаулиран Данте Егзум на продору. Лопта са стране, Барса још ниеј испунила бонус, а у наставку акције Кевин Пантер погађа и то уз нови фаул. Американац погађа и додатни пенал, 45:41, а Кори Хигинс погађа и за три, Барса на само -1 на полувремену.

Црно-бели 4/6 у шуту ван линије 6,75, Барса 5/6. Најефикаснији у редовима Партизана је Данте Егзум са 10 поена, у редовима гостујућег састава предњачи Лапровитола са 14.

18. минут - Серија Барсе 7:2, Лапровитола је погодио тројку на 1:52 до краја првог полувремена. Тајм-аут Жељко Обрадовић, 42:39.

16. минут - Парни ваљак меље! Зек Ледеј феноменално погађа из полухорога, лопта је имала велики лук, и као кап прошла је кроз мрежицу Барселоне. Изабраници Шарунаса Јасикевичију губе лопту, а Зек Ледеј потом до нових поена, па нова изгубљена лопта Каталонаца. Делује да и Барса полако подлеже притиску преко 20,000 гробара у Арени. Лесор затим демонстрира своју леђну технику, па и погађа из окрета, нови тајм-аут Јасикевичијус. Усијана атмосфера у српском храму кошарке!

15. минут - Данте Егзум већ до 10 поена ове вечери, поново је Аустралијац показао своју сналажљивост у рекету и поентира је кроз шуму руку, +4 за "парни ваљак". У поседу Барсе Калинић је након што је фаулира искористио два пенала, 34:32.

14. минут - Мајк Тобеј за три, Барса на -2, пре тога је Ален Смаилагић у раној фази напада промашио са полудистанце шутем преко руке чувара. Тајм-аут Жељко Обрадовић! 32:30. Матијас Лесор промашује након паузе, али исто чини и Хигинс, Партизан има нови напад.

13. минут - Егзум за три! Тресе се Арена! Данте Егзум у делиријум након коша доводи атмосферу до усијања, 32:27!

12. минут - Тобеј чини фаул у нападу, Партизан у поседу након личне грешке Словенца. Потом и Шанли чини фаул, могли би гости лако да у раној фази испуне бонус, а затим Данте Егзум погађа у рекету, парни ваљак води!

11. минут - Егал! Ален Смаилагић за три! Потом Кобоаитис фаулиран на шуту, погађа оба пенала, а затим Данте Егзум цепа мрежицу, нешерено је!

ПРВА ЧЕТВРТИНА

10. минут - Сада и Никола Калинић лагано полаже у контри након изгубљене лопте. Потом на три секунде пре краја прве деонице фаулиран Ален Смаилагић, који промашују прво, погађа друго и смањује на 21:25, што је уједно и коначан резултат након првих 10 минута игре. Колико је лоше дефанзивно Партизан деловао говори и чињеница да су Каталонци промашили само два шута из игре за целу прву деоницу.

9. минут - Лапровитола и даље плеше по паркету Арене, избацио је сјајни плеј Каталонаца са пар дриблинга целу одбрану, а потом је и приморао Матијаса Лесора да га фаулира на шуту. Лапровитола прецизан оба пута са пенала, 20:23.

8. минут - Зек Ледеј до два поена са линије слободних бацања, а потом Шанли до нових поена из рекета за Каталонце, 20:21.

7. минут - Џејмс Нанелииииии за трииииии! Партизан на 16:17, али још једном Јан Весели до лаких поена, невероватно колико "дува промаја" у рекету црно-белих на старту овог меча.

6. минут - Кевин Пантер промашује тројку, али још једном сјајан на офанзивном скоку Матијас Лесор. Француз потом и фаулиран, добиће Партизан два слободна бацања. Лесор промашује прво, па погађа друго, црно-бели на -2 све до нових лаких поена Николаса Лапровитоле који је већ на 9 поена. На другој страни Зек Ледеј лепо поентира из полухорога, међутим поново је пукла одбрана Партизана, Јан Весели силовито закуцава, 13:17.

5. минут - Јан Весели до првих поена ове ноћи, на другој страни Пантер промашују отворену тројку, потом Лесор хвала офанзивни скок, па Пантер из екстра поседа и наскока погађа са полудистанце, 10:11, невероватна енергија долази са трибина! У поседу Барсе чешка комбинација доноси поени, Весели сјајно до Саторанскго који води госте на 10:13.

3. минут - Џејмс Нанели је погодио за два, Лапровитола потом половичан са пенала, а Јам Мадар узвраћа лаким поенима на обручу, 6:9.

2. минут - Лоше отварање црно-белих! Барса двојком Миротића, па тројком Лапровитоле иде на почетних 5:0. У поседу црно-белих Јам Мадар по обичају са полудистанце отвара утакмице поготком, тако је и сада, 2:5, али Лапровитола потом поново погађа тројку као кап, 8:2 за Каталонце.

1. минут - Меч је почео!

20:29 - Страшна атмосфера! Преко 20,000 грла скандира Јану Веселом, летећем Чеху који ће заувек остати у срцима свих у црно-белом.

- Ооооо Јане врати се!

ФОТО: М. Вукадиновић

20:25 - Паклен дочек за Николу Калинића, бившег играча најљућег ривала црно-белих, Црвене звезде. Цела Арена је громогласно скандирала.

- Калина, Калина, п**и к****ц.

20:20 - Црно-бели хероји истрчавају на паркет "Штарк Арене".

20:00 - Врућ дочек за Каталонце! Већ добрано испуњене трибине Арене дочекале су кошаркаше Барселоне повицима "Пута Барса ле"!

19:30 - Прослављени кошаркаш и директор Партизана, Зоран Савић, уручио је мали знак пажње Николи Миротићу уочи почетка утакмице.

19:15 - Многа позната кошаркаша имена су ове вечери у београдском храму кошарке. Ту је тренер Барселоне, Шарунас Јасикевичију, бивши играч Црвене звезде, Никола Калинић, али и миљеник "гробара", Јан Весели.

ТАБЕЛА ЕВРОЛИГЕ

УОЧИ МЕЧА

"Парни ваљак" се након вишегодишње паузе на евросцену вратио у великом стилу, Жељко Обрадовић и његови изабраници су почели да стварају неку нову причу.

Црно-бели се тренутно налазе на деоби шестог места заједно са Макабијем, у досадашњем  делу сезоне су уписали 17 победа и 13 пораза.

У претходна два кола остварили су две јако битне победе, најпре су савладали Анадолу Ефес усред Истанбула, да би недељу дана касније у Београду просто ''одували'' Олимпијакос са терена.

Јако битну утакмицу имао је Партизан и пре два дана у АБА лиги против Цедевита Олимпије.

"Змајчеки" су били потенцијална мина и мало је фалило да нанесу потпуну штету.

Јако је интересантан био сусрет у "Штарк" арени где је у последњој деоници акценат био на одбрани.

У првом полувремену смо гледали револверашки обрачун и након 20 минута резултат је гласио 44:46.

Последњих пет минута другог квартала се заиста играло у брзом ритму и кошаркаши обе екипе су погађали из свих позицијиа.

У завршној деоници смо видели свега 19 поена, а након 40 минута игре на семафору је стајало 76:73.

Ово је јако битан тријумф за црно-беле због предности домаћег терена у евентуалном окршају са Црвеном звездом у финалу плеј-офа.

Са друге стране, Каталонци имају идентичан скор као и Монако и нема сумње да Шарунас Јасикевичијус жели да уђе у нокаут фазу барем као четвртопласиран на табели, што му гарантује предност домаћег терена.

Барса је у прошлом колу савладала Панатинаикос у Атини, да би два дана касније била боља у дербију од Хувентуда у оквиру домаћег шампионата.

Када су се ови ривали састали у 9. колу шпански представник је славио у "Блауграни" резултатом 79:68.

РЕЧ ТРЕНЕРА

ОБРАДОВИЋ ПРЕД БАРСЕЛОНУ: Потребна нам је памет и енергија на нивоу утакмице против Олимпијакоса

- Знамо их, већ смо играли против Барселоне и знамо који квалитет имају. То је екипа направљена да оде на 'фајнал фор' и вероватно да проба да освоји Евролигу. Играју тимски, играју изузетно чврсту одбрану. Они су тим која је лидер Евролиге по проценту успешности у шуту за три поена тако да су то неке основне ствари. Пробали смо на њихову игру да реагујемо сада на тренингу и видећемо како ће то сутра да изгледа. Потребна нам је памет и енергија на нивоу утакмице против Олимпијакоса - изјавио је Обрадовић за клупски сајт.

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Крило Партизана Јоанис Папапетру истиче да је најбитније да његова екипа буде енергетски спремна.

- Урадили смо неке тактичке ствари на тренингу да би се припремили за сутрашњи меч. Најважније је да се регенеришемо, испред нас је још 24 сатра до утакмице и да будемо енергетски спремни. То је најважније. Знамо да ће наши навијачи бити овде уз нас и ми морамо да и због њих покажемо енергију -  закључио је Папапетру.

БОНУС ВИДЕО: "ИЗВИЊАВАМ СЕ!" Жељко Обрадовић никада није био овакав после дербија

БОНУС САДРЖАЈ

Књига о нашем асу која је изазвала велику пажњу носи назив "Новак, париске приче". Прођите уз Новака све његове емотивне тренутке у упознајте га у једном потпуно другом светлу. На 320 страница, илустрованих до сада невиђеним фотографијама, представљен је живот славног тенисера.

Кликните ОВДЕ и поручите још данас ово ремек-дело које ће вас одвести на најславније тениске терене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ИЗУЗЕТНО БИТАН МЕЧ ЗА СРБИЈУ: Победа нам готово сигурно доноси пласман на Олимпијске игре!

ИЗУЗЕТНО БИТАН МЕЧ ЗА СРБИЈУ: Победа нам готово сигурно доноси пласман на Олимпијске игре!

У вероватно најбитнијој утакмици досадашњег тока одбојкашке Лиге нација, Србија и Куба ће одиграти меч који може одлучити о томе ко ће отићи на Олимпијске игре у Паризу. Утакмица почиње од 16.30 и игра се у хали ''Стожице''.

19. 06. 2024. у 09:25

А ПОСЛЕ АНТИСРПСКЕ ХИСТЕРИЈЕ: Албанци и Хрвати вређали Србе, па заиграли коло!

А ПОСЛЕ АНТИСРПСКЕ ХИСТЕРИЈЕ: Албанци и Хрвати вређали Србе, па заиграли коло!

Фудбалска репрезентација Албаније приредила је изненађење и у судијској надокнади времена шокирала великог фаворита на ЕУРО 2024, Хрватску, а после утакмице у Хамбургу десиле су се неке сцене које су привукле посебну пажњу.

19. 06. 2024. у 20:30

Коментари (0)

АНТИСРПСКО ОРГИЈАЊЕ НА ЕУРО 2024: Меч Хрватска - Албанија одигран у сенци невиђених скандала! (ФОТО/ВИДЕО)